Ostali sportovi

Jeremy Shockey napustio "Veliku Jabuku"

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 21.07.2008.
Jeremy Shockey napustio "Veliku Jabuku"

Tight End trenutnih NFL prvaka, NY Giantsa, poslan je u New Orleans Saintse, u zamjenu za izbor druge i pete runde na draftu sljedeće sezone...

Ukoliko prođe rutinske zdravstvene preglede, Shockey će i službeno postati član Saintsa. Već neko vrijeme traju "trzavice" između ovog TE-a i organizacije NY Giantsa. Shockey je propustio pohod svoje momčadi na Super Bowl, s obzirom da je ozlijedio nogu u prosincu prošle godine. Odlično ga je zamijenio rookie Kevin Boss i odjednom Shockey nije više bio neophodan za NFL prvake.

"Imamo petero mladih koji se svi bore za to mjesto. Pozicija tight enda će biti puna konkurenata u training campu", rekao je Coughlin, head coach Giantsa.

Shockey je u dosadašnjoj karijeri prikupio 371. uhvaćenu loptu za 4.228 yardi i 27 TD-a. Četiri je puta izabran za Pro Bowl.

Odlaskom u New Orleans, Shockey će ponovno surađivati sa Seanom Paytonom, trenutnim trenerom Saintsa, koji je 2002. (Shockeyjeva rookie sezona) bio koordinator napada u New Yorku. Tu je godinu Shockey ujedno i izabran za "novaka godine", uhvativši 74 dodavanja za 894 yarde.

"Jeremy je igrač za kojeg smo uzbuđeni što ga imamo u momčadi.", izjavio je Payton, "Donosi sposobnosti na tu poziciju za koje mislim da će snažno utjecati na dobrobit naše momčadi.", uvjeren je trener Saintsa.

Shockey je također uzbuđen zbog "ujedinjenja" s Paytonom: "Surađivao sam već s trenerom Paytonom i cijenim ono što je učinio kao head coach. Saintsi imaju mnogo oružja, počevši s Drewom Breesom i radujem se pridruživanju momčadi na pripremama."

Dolaskom Shockeyja, nastaje gužva na poziciji TE-a, gdje su već Eric Johnson, Mark Campbell i Billy Miller, te se očekuje poprilična borba za mjesto u momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!