Vodeni sportovi

13 veličanstvenih za Peking

Hrvoje Vuković • utorak, 22.07.2008.
13 veličanstvenih za Peking
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolski izbornik Ratko Rudić odabrao je 13 igrača koji će braniti boje Lijepe naše na Olimpijskim igrama u Pekingu. Sastav je gotovo identičan onome s nedavno završenog Europskog prvenstva u Malagi, a jedina promjena dogodila se na relaciji Sandro Sukno - Josip Pavić...

Zbog ponešto izmijenjenih pravila i nemogućnosti mijenjanja igrača u slučaju ozljede (kao što je bio slučaj na EP-u), Ratko Rudić napravio je logičan potez i posegnuo za drugim vratarom, Josipom Pavićem, dok je iz momčadi ispao Sandro Sukno. Pavić je imao problema s ozljedom zbog čega je i propustio EP, no liječnici su sada dali zeleno svjetlo i vratar Mladosti putuje na OI.

Hrvatska će tako u Pekingu nastupiti u sljedećem sastavu: Frano Vićan, Damir Burić, Andro Bušlje, Zdeslav Vrdoljak, Aljoša Kunac, Maro Joković, Mile Smodlaka, Teo Đogaš, Pavo Marković, Samir Barač, Igor Hinić, Miho Bošković, Josip Pavić. Naši su izvučeni u skupinu B, zajedno s Italijom, Srbijom, Njemačkom, SAD-om i Kinom, a prvo mjesto u grupi osigurava i izravan plasman u polufinale. U skupini A smješteni su Crna Gora, Mađarska, Španjolska, Australija, Grčka i Kanada, a prve utakmice na rasporedu su 9. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!