Košarka

Španjolci tijesno s Argentinom

Branimir Korać • utorak, 22.07.2008.
Španjolci tijesno s Argentinom
Foto: EPA

U sklopu priprema za Olimpijske igre Španjolska je u Madridu ugostila Argentinu i svladala ju s tijesnih 90:88...

Španjolska već tradicionalno ne putuje na gostujuće terene u sklopu priprema za velika natjecanja, već pripreme u potpunosti odrađuje na svom tlu. Pepu Hernandez to je objašnjavao kao lakšim putem za dobivanje važnog samopouzdanja nizanjem pobjeda, a tim putem nastavlja i njegov nasljednik.

Tako su u Madridu ugostili Argentinu i slavili u zanimljivom susretu 90:88. U prvom poluvremenu Španjolska je igrala odlično i to se osjetilo na rezultatu. Na odmor su otišli s prednosti 45:30, potpuno nadigravši Argentince. Međutim, u drugih 20 minuta Argentina je proradila napadački, uhvatila priključak i tek u samom finišu upisala tijesan poraz 90:88. Odlučila je mirna ruka Španjolaca s linije slobodnih bacanja iako je sve vodilo prema velikom preokretu Argentine koja je odigrala posebno dobro u zadnjih deset minuta.

Najbolji strijelci kod Španjolske bili su Calderon s 18 poena, Marc Gasol s 12 te Pau Gasol i Raul Lopez s po 11 poena. Kod Argentine Ginobili je ubacio 18 poena, a Nocioni i Delfino dodali su po 15 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!