Košarka

Howard spreman, LeBron ozlijeđen

Branimir Korać • srijeda, 23.07.2008.
Howard spreman, LeBron ozlijeđen

Američka košarkaška reprezentacija u Las Vegasu se priprema za Olimpijske igre, a dobra vijest za Amerikance svakako je sve bolja situacija s ozljedom Dwighta Howarda. No uz dobru ide obično i loša vijest, a ona je ovaj put vezana uz ozljedu LeBrona Jamesa...

Snažni centar Orlando Magica imao je problema s ozljedom prsne kosti, međutim situacija je sada puno bolja nego na početku priprema. "Ozljeda je zaliječena i spreman sam za nastup. Ozljeda je bila prilično neugodna, ne pomaže posebno liječenje već morate sjediti i čekati da se sama zaliječi", rekao je Howard.

Njegova očekivanja, kao i svih suigrača te kompletne javnosti, vezana su isključivo uz zlatnu medalju. "Ovo su moje prve Olimpijske igre i želim zlato. Neće nam biti lako, ovdje dolaze najspremnije i najbolje momčadi i svi će biti vrlo motivirani protiv nas. No opet, ako odigramo kako možemo i znamo, mislim da neće biti problema", uvjeren je Howard.

S Howardovim razmišljanjem slaže se i Deron Williams iz Utah Jazza koji dodaje kako međusobno poznavanje i kemija koja je stvorena unutar reprezentacije puno znače na samom terenu.

Amerikanci su smješteni u skupinu B u Pekingu, a najveći protivnici u borbi za prvo mjesto u skupini bit će im sjajne reprezentacije Španjolske i Grčke.

Loša vijest po Amerikance stigla je na posljednjem treningu na kojem se u doskoku na nogu Kevina Duranta ozlijedio LeBron James. U stožeru reprezentacije nadaju se kako ipak nije riječ o težoj ozljedi te kako će se LeBron uskoro pridružiti punim treninzima. Liječnik reprezentacije Keith Jones potvrdio je kako je riječ o lakšem uganuću koje ne dovodi pod znak pitanja Jamesov nastup u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!