Košarka

"Zlato je važnije od NBA naslova"

Branimir Korać • srijeda, 23.07.2008.
"Zlato je važnije od NBA naslova"
Foto: Nikola Movrić

Kobe Bryant ovo je ljeto sve podredio jednom cilju - osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Vijesti iz Las Vegasa govore kako se sprema kao da mu je u pitanju posljednja utakmica u karijeri, očajnički želi doći do olimpijskog zlata...

Američka košarkaška reprezentacija ima priličan problem s pristupom. Imaju kvalitetu i snagu za dobiti bilo koju selekciju svijeta, no pristup ih je stajao rasipanja ugleda na nekoliko posljednjih velikih natjecanja.

Kobe Bryant želi to promijeniti, u Las Vegasu se pobrinuo da svaki reprezentativac osjeti žar i prouči protivnika. "Imamo momčad sposobnu za velike stvari. Radimo izuzetno naporno, respektiramo se i nećemo dozvoliti ponavljanje grešaka iz prošlosti. Naš je cilj u Pekingu samo jedan - pobjeđivati", kaže Kobe.

Ako bi morao izabrati između NBA naslova, MVP trofeja i olimpijskog zlata, ne bi razmišljao niti malo. "Olimpijsko zlato je iznad svega. Tu ne igraš za klub, grad ili regiju. Tu igraš za Sjedinjene Američke Države i to je iznad svega."

Posao im neće biti lagan, u skupini su sa Španjolskom i Grčkom koji mogu stvoriti dosta problema. "Prvi cilj nam je zaustaviti Paua i ne dozvoliti mu da nas pobjedi", to je Bryantov cilj u skupini, ako to učine, bit će vrlo blizu pozicije broj jedan uoči četvrtfinala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!