Košarka

"Fokusiran sam na obranu"

Branimir Korać • četvrtak, 24.07.2008.
"Fokusiran sam na obranu"

Kobe Bryant došao je na pripreme američke reprezentacije za Olimpijske igre potpuno fokusiran na osvajanje zlata i spreman je učiniti sve kako bi se do njega došlo. Čak i posve se podrediti kolektivu...

U Lakersima je gazda, prva opcija u napadu, ali i jaka karika u obrani. U američkoj reprezentaciji napadačkih opcija bit će puno više, opasnost će za protivnika prijetiti sa svih strana, a za potpuni uspjeh Amerikanci će morati igrati i obranu. Jedan od glavnih aduta u tome bit će i sam Bryant.

"Ovdje neću morati ubacivati 30 i više poena svaku utakmicu, moći ću se usredotočiti na obranu. Imamo toliko opcija, bit će nam svima lakše, aja ću se posebno moći fokusirati na najbolje protivničke šutere te ih zaustaviti", kaže Bryant.

Atmosfera unutar reprezentacije je odlična i u tome vidi veliki plus. "Iako žestoko radimo, atmosfera je sjajna. Svima nam je jasno da postoji još mnogo stvari koje moramo popraviti i stoga je lakše raditi kada pokušavamo nešto promijeniti da bi ostvarili taj veliki cilj", tvrdi Bryant.

Što se tiče protivnika, ne zamara se previše. Jasno mu je da ako budu i oni sami pravi, da će imati manje problema. "Svi nas vide kao individualce. Mislim da protivnici sjede i razmišljaju kako će u trenucima kada bude tijesno, oni više biti momčad nego mi te lakše doći do rezultata. Mislim da neće previše promijeniti ono što čitaju o nama i dobroj atmosferi u našoj reprezentaciji, morat ćemo ih razuvjeriti na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!