Nogomet

Ćiro i službeno izbornik BiH

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.07.2008.
Ćiro i službeno izbornik BiH
Foto: Sandro Donda

Danas oko podne, u hotelu "Radon plaza" u Sarajevu, Miroslav Blažević potpisao je ugovor kojim je i službeno postao novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hrecegovine...

Već danas, prema riječima samog Blaževića, počinje potraga za igračima koji će u naradnom kvalifikacijskom ciklusu obući bosanskohercegovački dres. Prvi suradnik trebao bi mu u svim važnijim poslovima biti Haris Škoro, čiji će glavni posao biti onaj koordinatora A i U-21 reprezentacije.

Najviše se ipak, na predstavljanju novog izbornika, pričalo o izboru igrača, odnosno o njihovom odazivu na poziv. Ćiro je po tpme pitanju bio odmah vrlo jasan. "Uvjeravam vas da nikoga neću moliti. Ako postoji netko tko ne želi braniti boje svoje domovine, on me ne zanima, ma kako god se zvao. Nikoga neću dva puta zvati, oko toga više ne treba polemizirati."

Blažević se na kratkoj press konferenciji osvrnuo i na one najvažnije - navijače. "Bez navijača nećemo moći računati na uspjeh, a zbog njih smo prvenstveno i ovdje. Oni su naš 12. igrač i zbog toga bih ih još jednom zamolio da prestanu s bojkotom nečega što vole, reprezentacije BiH. Bez jedinstva nećemo uspijeti, previše smo mali da bi se dijelili na ove i one. Svima nam je zajednički cilj plasman na jedno veliko natjecanje. Ja sam optimist, ali još jednom naglašavam, bez jedinstva ne možemo očekivati niti rezultat."

O budućem timu suradnika Ćiro nije mogao precizno govoriti. "Za sada još ne mogu definitivno reći tko će mi biti suradnici, ali mogu odmah reći kako su otpala sva ona imena koja su se zadnjih nekoliko dana spominjala." Blažević je tu prvenstveno mislio na bivšeg trenera Rijeke Zlatka Dalića koji je ipak otišao put Albanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!