Nogomet

Amerikanci bolji od West Hama

Maja Giljanović • petak, 25.07.2008.
Amerikanci bolji od West Hama

All-Star momčad MLS-a pobijedila je u prijateljskoj utakmici engleskog prvoligaša West Ham...

Amerikanci koji su u susret s Beckhamovim nekadašnjim suigračima u Premiershipu ušli odlučni pokazati da MLS iz godine u godinu raste i da nije puko "groblje isluženih zvijezda" te su unatoč vodstvu Čekičara - golom Deana Ashtona - na koncu zasluženo slavili.

Poravnali su minutu nakon gola West Hama - Beckham je pokupio ničiju loptu na centru, a njegovo je dodavanje Cuauhtemoc Blanco pretvorio u asistenciju petom Christianu Gomezu. On i off kapetan engleske reprezentacije umalo je i sam podebljao vodstvo, ali karakterističan mu je slobodan udarac zaustavila prečka.

U nastavku su All-Starovci preuzeli kontrolu i Blanco je vodećim golom zaslužio nagradu MVP-ja utakmice. West Ham je u prvim minutama drugog poluvremena suprotno razvoju igre na terenu poravnao (još jednom Ashton - lopta je okrznula Jimmyja Conrada i prevarila Matta Reisa) prije nego je 21.000 navijača u Torontu razgalio kanadski reprezentativac Dwayne De Rosario silovito pod prečku iz jedanaesterca Lucasa Neilla upravo nad njim samim.

Peta je ovo utakmica All-Stara MLS-a protiv stranih momčadi i - peta pobjeda. Dosad su, naime, svladavani redom meksička Guadalajara 2003., engleski Fulham i Chelsea 2005. odnosno 2006. te škotski Celtic lani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!