Nogomet

Austrija našla izbornika

Maja Giljanović • petak, 25.07.2008.
Austrija našla izbornika
Foto: Davor Sajko

Dojučerašnjeg izbornika Češke Karela Brücknera predstavio je ovog poslijepodneva medijima i navijačima predsjednik Saveza Friedrich Stickler kao novog izbornika Austrije...

68-godišnji je Brückner po napuštanju češke vrste nakon šokantne eliminacije u skupini protiv Turaka na Euru najavljivao "uživanje u odavno zasluženom odmoru" - u žiži je, naime, neprekidno zadnje 34 godine - ali neočekivanoj ponudi Austrije na koncu nije odolio.

Neočekivanoj jer se po defaultu očekivalo da će Josefa Hickersbergera, koji je također otišao nakon eliminacije u grupnoj fazi, naslijediti pomoćnik mu, nekadašnji veznjak Werdera Andreas Herzog.

Stickler i Savez su se, međutim, odlučili za Brücknera: "Radi se o treneru ogromnog iskustva koji je u nebrojenim prigodama pokazao pravi instinkt što se tiče mladih igrača. Sigurni smo stoga da je najbolji čovjek da restrukturira i pomladi nam momčad i pripremi je za izazove koji joj slijede."

Brückner je primjerice Češku odveo na tri uzastopna velika natjecanja otkad ju je preuzeo nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2002., a U-21 reprezentacija je pod njegovim vodstvom 2000. igrala finale EP-a.

Austriju preuzima 1. kolovoza i zadatak mu je odvesti je u JAR 2010. Ukoliko uspije, dvogodišnji će se ugovor automatski produljiti. Prvu, pak, utakmicu igra 20. kolovoza protiv Talijana prije starta kvalifikacija 6. rujna na Ernst Happelu protiv Francuske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!