Vodeni sportovi

Hrvati startali pobjedom

Hrvoje Vuković • petak, 25.07.2008.
Hrvati startali pobjedom
Foto: Sandro Donda

U prvoj utakmici Unicum kupa u Budimpešti hrvatski vaterpolisti su svladali Rusiju s uvjerljivih 15:7...

RUSIJA – HRVATSKA 7:15 (1:5, 2:4, 4:3, 0:3)

Unicum cup, Budimpešta, 25.7.08., 1.kolo

Hrvatska: Vićan, Burić 2, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac 2, Joković 1, Smodlaka 2, Đogaš 2, Marković, Barać 3, Hinić, Bošković 2, Pavić, : Ratko Rudić

Rusija: Davitošvili, Katkov, Biktijakov, Jablonovski 1, Želtovski 1, Mokienko 1, Olkovnikov, Fatakudinov, Novoksenov 1, Višnjakov 1, Ašaev 1, Agarkov 1, Pikulin, izbornik: Vječeslav Sobčenko.

Suci: J. Moliner (Španjolska), Kiszely (Mađarska)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano je svladala mladu i neiskusnu Rusiju u prvom kolu Unicum cupa koji se ovih dana održava u Budimpešti. Izabranici Ratka Rudića već su u prvoj četvrtini napravili seriju od 5:1 i do kraja samo rutinski povećavali prednost. Konačnih 15:7 dovoljno govori o odnosu snaga i razlici u klasi između ove dvije reprezentacije.

Rusi su prvi startali pogotkom za 0:1, no odgovor Hrvata bio je silovit. Barač sa dva, a potom Bošković, Smodlaka i Burić napravili su nedostižnih 5:1. U drugih osam minuta ponovno bolje kreću Rusi pogotkom Mokienka za 2:5, ali Kunac, Barač i Joković skreću utakmicu u mirne vode (2:8). Višnjakov je smanjio na minus pet, a Vrdoljak je potom zabio za 9:3 na poluvremenu.

I treću četvrtinu golom otvaraju Rusi, na drugoj strani uzvraća Đogaš, a Jablonovski zabija za 10:5. U igri gol za gol, uoči posljednjih osam minuta rezultat glasi 12:6 za naše. U posljednjoj dionici Rusi nisu imali šanse. Naši su golovima Boškovića, Smodlake i Burića samo potvrdili konačnu pobjedu 15:7. U drugom kolu Hrvate očekuje domaćin turnira Mađarska.

Nakon Budimpešte hrvatski vaterpolisti 30. srpnja lete u Singapur, gdje će sudjelovati na turniru na kojem će im protivnici biti Talijani, Rusi, Nijemci i Crnogorci, a iz Singapura u Peking stižu 6. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!