Ostali sportovi

Ragbijaši Nade u Moskvi

Antonija Pavlić • petak, 25.07.2008.
Ragbijaši Nade u Moskvi
Foto: Bruno Karadža

Prvo klupsko prvenstvo Europe u ragbiju "THE EUROPEAN 7's CHAMPIONS TROPHY 2008", ove će godine, kao hrvatski prvak, upriličiti i splitska Nada, a turnir će se održati u Moskvi 26. i 27. srpnja.

Prije samog puta u Moskvu, Splićani su odradili još jednu pripremnu utakmicu protiv Čelika, ekipe BiH koja će također nastupiti u Moskvi. Prvaci dvadeset zemalja podijeljeni su u pet grupa, a hrvatski se prvak nalazi u A grupi zajedno s engleskim Bournemouthom, portugalskim Belensesom i ruskim Yugom iz Krasnodara.

Uz Englesku, Portugal i Rusiju s kojima će snage u skupini odmjeriti i naši ragbijaši, kao favoriti turnira spominju se još i Francuska i Rumunjska te je iz toga vidljivo kako su ragbijaši iz grada podno Marjana upali u "skupinu smrti" iz koje svaka ekipa realno može gledati prema osvajanju naslova.

U B skupini igrat će VVA-Podmoskovie iz Rusije, RC Vairas/Siauliai iz Litve, Enkoping RC iz Švedske i Čelik iz susjedne BiH. Francuska, Njemačka, Latvija i Švicarska, tj. prvaci tih država snage će odmjeriti u skupini C, dočim će Usefs Blumarine, Obolon University, RC Leuven te NSA Sofija redom iz Moldavije, Ukrajine, Belgije i Bugarske igrati u D skupini. Posljednja je skupina rezervirana za španjolski CRC Madrid, rumunjski Dinamo Bukurešt, Pobednik iz Srbije te danski Aarhus.

Dvanaesteročlanu posadu koja će se uputiti prema ruskoj prijestolnici predvodi kapetan momčadi Ante Blažević Bandov. Slijede ga Ante Olujić, Tonći Buzov, Vedran Antić, Vlado Ursić, Tomislav Burazin, Ivan Rešetar, Damir Draganić, Mario Dragičević i Saša Sekovanec. O fizičkoj spremnosti brigu će voditi Goran Jugović dok bi uz savjete trebao dijeliti trener Denis Puljiz.

Uz ekipu Nade, u Moskvu će, začudo, otputovati i dva novinara Hrvatske radiotelevizije. Prvu će utakmicu Splićani odraditi protiv engleskog prvaka, 26. srpnja u 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!