Ostali sportovi

Brkljačić druga u Irskoj

Maja Giljanović • petak, 25.07.2008.
Brkljačić druga u Irskoj
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić osvojila je drugo mjesto u večerašnjem EAA mitingu u Dublinu...

Na posljednjem međunarodnom nastupu - slijedi joj prije OI još Prvenstvo Hrvatske u Rijeci 1. i 2. kolovoza - Brkljačić je u vrlo jakoj konkurenciji primjerice svjetske prvakinje Betty Heidler, nekadašnje olimpijske pobjednice Kamile Skolimowske i europske juniorske prvakinje Katrine Safronkove osvojila drugo mjesto bacivši kladivo na 72.38 metara.

Prvo joj je, pak, mjesto izmaklo za samo pet centimetara - slavila je Heidler sa 72.43, a treće je mjesto osvojila Poljakinja sa 71.56m.

Brkljačić koja je na Morton Memorial doputovala s Bjelolasice gdje je odradila seriju iznimno napornih treninga i lagano prehlađena na koncu je unatoč za dlaku izmakle joj pobjede izjavila: "Super sam zadovoljna - svjetska me prvakinja dobila za pet centimetara, a bivšu sam olimpijsku pobjednicu uvjerljivo dobila i sve to u užasnim uvjetima".

Kiša je, naime, padala sve do pred početak natjecanja, natopila zaletište, ali se naša olimpijka i u krugu skliskom poput leda snašla i ostvarila vrijedan rezultat pred skori put u Peking.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!