arhiva

Ima li tko bolji?

Dario Dodić • nedjelja, 27.07.2008.

Preživjeli smo! Napokon je stigao taj dan, dan kada počinje nova sezona HNL-a. Plaže su ispražnjene, dečkima i djevojkama ne javljamo se na pozive, izvukli smo dres omiljenog kluba iz ormara i čekamo 20 sati i početak nogometnih poslastica.

Ne bi li bilo divno da je doista tako? Nekima među nama osjećaj je blizak ovomu gore opisanomu, ali većini ipak nije. Ako ništa, Igoru Štimcu treba čestitati na promjeni termina igranja, nedjeljne utakmice sigurno će naići na bolji odaziv među navijačima i gledateljima. Osim ako nisam u pravu.

Prvo kolo je pred nama i na nama kladioničarima je da procijenimo jesu li kladionice dobro postavile koeficijente ili su se negdje zaribale. S obzirom da je prvo kolo Sportnet Managera probno, dopustit ću i sebi prvo probno kolo kladionice. Kad smo već kod Managera, idućeg tjedna pozabavit ću se Managerom, posložiti ekipu i kreirati Fanatik ligu. Ako budete dobri možda osmislim i neku nagradu.

Vratimo se na ono važnije, počinje HNL, koeficijenti su objavljeni, na nama je da pronađemo one najsočnije i najsigurnije. Evo kako je glasovao žiri Fanatika...

Hajduk - Zadar 1 (više od 2.5)
Da ne ulazim u one priče o prijateljstvu između ova dva kluba, sagledajmo realno situaciju. Zadar se ne može podičiti pretjeranom kvalitetom u momčadi, dok s druge strane treba priznati da je Hajduk više nego dobro trgovao ovog ljeta, što se vidi i iz pripremnih rezultata (koji ne moraju niša značiti). Nadam se da će Hajduk ove sezone jače konkurirati Dinamu, jer stvarno nije zanimljivo doznati prvaka u prosincu. Sve osim pobjede Hajduka će me iznenaditi, a s obzirom da se radi o prvom kolu tipujem i na više golova. Kroz povijest su ova dva kluba na Poljudu često išla "preko".

Dinamo - Rijeka 1
Ne znam čini li se i vama tako, ali po meni Riječani su u rasulu. Čak su se "riješili" i Đalovića, a i nekako sam stekao dojam da se ne zna tko pije, a tko plaća. Da Dinamo igra s nekom posloženijom momčadi ne bih bio toliko uvjeren u pobjedu Modrih - puno toga se dogodilo posljednjih dana u Maksimiru, atmosfera, ako ništa drugo, nije baš najzdravija. No, Dinamo obranu titule započinje kod kuće, sa za hrvatske okvire renomiranim protivnikom, sigurno će dati sve od sebe da se predstave u punom sjaju. Nekoliko posljednjih utakmica ove dvije ekipe išlo je "preko", ali blizina utakmice s Domžalama i slab učinak Riječana tjeraju me da preskočim klađenje na zbroj golova. Ne bi me čudio rezultat od 2:0.

Inter - Šibenik X2
Ne mogu se pohvaliti da sam previše pratio ove klubove u pripremnom periodu. Znam da je Šibenik dosta utakmica igrao protiv ekipa iz Hercegovine i isto tako znam da su više manje stabilna ekipa koja se sigurno neće boriti za naslov prvaka, ali neće vrlo vjerojatno niti za opstanak. S druge strane u najmanju ruku imamo nestabilnog domaćina. Iz vrlo povjerljivih izvora priča se da igrači nisu mjesecima dobili plaće i da je atmosfera u klubu katastrofalna. Ne bi me čudilo da Interovci danas zaigraju bez motiva, stoga koeficijent od 1.65 na X2 Šibenika ne izgleda nimalo loše.

Croatia Sesvete - Osijek 2
Tko je ovdje domaćin? Igra se u Velikoj, češće su Osječani igrali tamo nego debitanti u 1. HNL. Bliže je doći Osječanima tamo nego momčadi iz Sesveta. Sigurno je da neće tisuće navijača Croatije doći u Veliku, a isto tako je sigurno da Croatia nije baš impresionirala u pripremama i da mnogi očekuju ekspresno ispadanje iz lige. Kada su bogati gazde u pitanju nikad ne tipujem na ispadanje, ali na poraz protiv odličnog Osijeka u nedomaćoj atmosferi jednostavno moram tipovati. Osječani su u odličnoj formi, odlično su pripreme odradili, a koeficijent 2.60 je više nego odličan.

Cibalia - Slaven Belupo X2
Najteža utakmica za prognozirati. Ako je nešto izvjesno, onda je to činjenica da nećemo baš gledati pretjerano atraktivnu utakmicu. Istina, ja je neću uopće gledati, ali sam se poistovjetio s Vinkovčanima i pokojim gostujućim navijačem. Nema sumnje da je Slaven bolja ekipa, ali isto tako je Slaven više manje domaćinska ekipa. Ne bi me iznenadio X, ali bi me iznenadila pobjeda Cibalije.

Varteks - Zagreb 1
Da se ova utakmica igrala prije nekih mjesec dana, sigurno bih tipovao na Zagrebaše. Varaždinci su bili u teškoj financijskoj krizi, no čini se da će se uspjeti izvući. Odigrali su nekoliko solidnih prijateljskih utakmica, dok je Zagreb s druge strane skupljao poraze od francuskih niželigaša. I jedni i drugi nisu doveli neka ekstra jaka pojačanja, čini mi se da se više oslabio Zagreb pa stoga tipujem na pobjedu Varteksa.

Za kraj nemam ništa pametnog za reći, sretno nam svima bilo, neka ova sezona HNL-a bude veći gušt za sve nas!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!