Nogomet

Cuper u Gruziji

Maja Giljanović • subota, 02.08.2008.
Cuper u Gruziji
Foto: Sandro Donda

Nekadašnji trener Valencije i Intera Hector Cuper preuzeo je reprezentaciju Gruzije nakon što je Gruzijski savez od travnja tražio zamjenu otpuštenom Klausu Toppmölleru...

Nijemac je, naime, napustio Tbilisi nakon neuspješnih kvalifikacija za Euro 2008. - šesti ispred samo Farskih Otoka, a Argentinac stiže na sljedeće dvije godine s ciljem plasmana Gruzije na Svjetsko prvenstvo 2010.

Skupinu 8 s Italijom, Bugarskom, Irskom, Ciprom i Crnom Gorom otvaraju 6. rujna kući protiv Irske, a tri dana poslije u Udinama gostuju kod svjetskih prvaka.

52-godišnji Cuper koji je s Valencijom 2000. i 2001. izborio finala Lige prvaka - vodio je još i Betis, Mallorcu i Inter (njih je, pak, doveo do vrata raja 2002. samo da bi u zadnjem kolu porazom od Lazija 4:2 predao naslov prvaka Juventusu) - zadnji je angažman imao upravo u Italiji gdje je s dvije pobjede u 10 kola pridonio Parminom ispadanju u Serie B prije nego je u svibnju dobio otkaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!