Vodeni sportovi

Peirsolov rekord zamalo u povijest

Maja Giljanović • subota, 02.08.2008.
Peirsolov rekord zamalo u povijest
Foto: Nikola Movrić

Nick Thoman ostvario je drugi rezultat svih vremena i postao drugi plivač u povijesti ispod 53 sekunde na 100 metara leđno...

U Minneapolisu je Thoman - šestoplasirani s nedavnih olimpijskih trialsa koji stoga neće u Peking- na U.S. Openu 100 metara leđno isplivao za 52.92 odnosno samo tri stotinke sporije od svjetskog rekorda olimpijskog pobjednika Aarona Peirsola postavljenog upravo u Omahi prvog dana srpnja.

"U šoku sam. Moj osobni je rekord dosad bio 53.7 i cilj mi je bio spustiti ga na 53.5, 53.4 maksimalno. Ovome se, pak, ni u najluđim snovima nisam nadao", izjavio je Thoman koji će OI gledati pred malim ekranom, a u Kinu će uz branitelja naslova oprije četiri godine još Matt Grevers.

Razočarenje neodlaskom na OI iza sebe je ostavila i Hayley McGregory - trećeplasirana na trialsima iza Natalie Coughlin i Margaret Hoelzer i to usprkos rušenju svjetskog rekorda u kvalifikacijama (59.15 kojeg je Coughlin potom spustila do 58.97) 100 je metara leđno isplivala u vremenu 59.20 i srušila rekord mitinga.

22-godišnjakinja je drugi uzastopni neodlazak na OI - treća u Omahi i na 100 i na 200m - jako teško pao, bavila se mišlju čak i okončati karijeru, ali je u dogovoru s trenerom (Randy Reese koji trenira i Thomana) odlučila još jače uprijeti i 2012. se napokon pojaviti u olimpijskom bazenu u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!