Nogomet

Hrvati u akciji diljem Europe

Branimir Korać • subota, 02.08.2008.
Hrvati u akciji diljem Europe
Foto: Davor Sajko

Subota je obilovala pripremnim utakmicama, a u brojnima su sudjelovali i naši igrači. U listu strijelaca upisao se tek Iličević koji je bio uspješan u pobjedi Greuther Fürtha...

Manchester City gostovao je kod Stockporta na Edgeley Parku i u prijateljskoj utakmici remizirao 2:2. Vedran Ćorluka nije konkurirao za nastup, a City je do remija došao tek u sudačkoj nadoknadi. Dva puta su domaćini vodili golovima Pilkingtona i iz Linfielda pridošlog Petea Thompsona, ali City se vratio prvo golom Bojinova, a zatim u 90. minuti golom Evansa iz kaznenog udarca koji je napravljen upravo na Evansu u trenutku kad se spremao na udarac.

Energie iz Cottbusa svladao je u gostima Ingolstadt s 2:1. Bugarin Rangelov postigao je oba pogotka za pobjednika i to u prvih pola sata igre, a u sastavu Energieja 76 minuta igrali su Mario Cvitanović i Stiven Rivić.

Pobjedu je odnio i Greuther Furth koji je s 2:0 svladao Panionios ponovno uz dobru igru našeg mladog reprezentativca Ive Iličevića. Iličević je bio strijelac drugog pogotka za Furth s 11 metara u 57. minuti, a strijelac prvog gola bio je Cidimar. Iličević je igrao do 67. minute, a do 80. minute u dresu Furtha nastupio je i Marino Biliškov.

Uspješan je bio Eintracht iz Frankfurta koji je s 1:0 bio bolji od Augsburga pogotkom Liberopoulosa u 57. minuti. Od prve minute u dresu Eintrachta zaigrao je još jedan naš mladi reprezentativac, Krešo Ljubičić, kojeg je upravo Liberopoulos zamijenio na poluvremenu.

Werder je u Bremerhavenu odigrao pripremnu utakmicu s Trabzonsporom i upisao poraz 3:1. Jurica Vranješ ušao je u igru kod Nijemaca u 64. minuti dok je kod Trabzona Hrvoje Čale igrao 84 minute. Dvostruki strijelac za Trabzonspor bio je Gökhan dok je jedan pogodak upisao Bulut, a strijelac jedinog gola za Werder bio je Bönisch.

U francuskom okršaju Rennes je svladao Nantes s 1:0. Ivan Klasnić bio je u početnom sastavu Nantesa, ujedno je bio i najopasniji njihov igrač, no nije spriječio poraz. Strijelac za pobjedu Rennesa bio je već u 13. minuti Bruno Cheyrou.

U zvučnom dvoboju Monaco i Roma odigrali su bez pogodaka. Jerko Leko ponovno se našao u startnih 11 Monaca dok je Nikola Pokrivač i dalje u nemilosti trenera te nije dobio priliku započeti utakmicu. Trener mu je udijelio posljednjih 13 minuta u kojima je zamijenio upravo Leku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!