Nogomet

Tottenham uvjerljiv i bez Modrića

Marin Vuković • nedjelja, 03.08.2008.
Tottenham uvjerljiv i bez Modrića

Nakon pobjede nad Celticom u utakmici odigranoj u petak, u drugom nastupu na roterdamskom turniru Tottenham je više nego uvjerljivo svladao dortmundsku Borussiju. Očekivani hrvatski dvoboj ipak se nije dogodio, budući da je Luka Modrić utakmicu odgledao s klupe.

Tottenham je u drugom nastupu na turniru Feyenoord Jubileum upisao novu pobjedu, s visokih 3:0 stradala je Borussia Dortmund premda je trener Spursa Juande Ramos poprilično izmijenio momčad u odnosu na sraz sa Celticom. Odmor je dobio i Luka Modrić, koji je tako nakon tri uzastopne utakmice utakmicu odgledao s klupe, pa tako nismo vidjeli dvoboj s Mladenom Petrićem koji je odigrao svih 90 minuta u dresu Borussije.

Petrić je bio i jedan od najraspoloženijih igrača u nezainteresiranoj njemačkoj momčadi i uz Valdeza praktički jedini koji je uspijevao stvoriti kakve-takve neprilike obrambenom redu Tottenhama, posebno u prvom dijelu kada je uputio nekoliko udaraca prema vratima Gomesa. Borussia je u inače ne pretjerano dinamičnoj utakmici posve nadigrana od strane Tottenhama, koji je još jednom pokazao zavidnu mogućnost držanja lopte u svom posjedu i stvaranja prilika.

Nakon lijepe prilike Petrića u četvrtoj minuti i udarca koji je otišao koji centimetar pored vratnice, Tottenham je preuzeo igru u svoje ruke i već u desetoj minuti došao do vodstva. Sjajnu formu potvrdio je Darren Bent i u mrežu pospremio devetu loptu u posljednje četiri utakmice. U drugom dijelu prvo je Giovani Dos Santos povisio na 2:0, a u završnim sekundama susreta Jamie O'Hara postavio konačnih 3:0.

Tottenham: Gomes, Zokora, Dawson, Huddlestone, Gilberto; Bentley (od 62. Gunter), Jenas (od 71. Smith), O'Hara, Bale (od 45. Lennon), Dos Santos, Bent (od 45. Berbatov).

Borussia Dortmund: Ziegler, Owomoyela, Subotić, Hummels (od 71. Santana), Schmelzer, Federico (od 82. Hille), Hajnal (od 59. Sahin), Kruška, Kringe (od 71. Sadrijaj), Valdez (od 59. Klimowicz), Petrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!