Nogomet

Van Nistelrooy napustio Oranje

Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.08.2008.
Van Nistelrooy napustio Oranje
Foto: EPA

Ruud van Nistelrooy procjenivši da više ne može na najvišem nivou odgovoriti izazovima klupskog i reprezentativnog nogometa je odlučio staviti točku na i karijere u nizozemskom dresu...

Nekadašnji napadač Den Boscha, Heerenveena, PSV-a, Manchestera, a od 2006. u Realu nakon okruglo 10 godina napušta reprezentaciju - od debija 1998. sakupio je ukupno 64 nastupa i zabio više od pola gola po utakmici - točnije njih 33.

32-godišnjak ovog puta, kaže, "misli ozbiljno". Van Nistelrooy je, naime, lani u siječnju također objavio oproštaj od Oranja - spekuliralo se onomad o sukobu s tadašnjim izbornikom Marcom van Bastenom. Danas trener Ajaxa ga je, međutim, navode mediji, nazvao, izgladio nesporazum i od svibnja se Realova 17-ica vratila reprezentaciji na raspolaganje i s Eurom 2008. na koncu okončala karijeru u nacionalnom dersu.

Svoju večerašnju odluku Van Nistelrooy objašnjava: "Detaljnijim pogledom u sezonu u Realu i uvidom u obveze s reprezentacijom, postalo je očito da se moram odlučiti. Iznimno je naporno, naime, igrati i Ligu prvaka i kup i prvenstvo s klubom te se stavljati na raspolaganje i reprezentaciji".

"Nisam više fizički spreman izdržati sve te napore i nakon dugog premišljanja, a nije bilo lako donijeti ovu odluku, četvrtfinale s Rusijom je na koncu moja zadnja utakmica za Nizozemsku", zaključio je Van Nistelrooy.

Novog izbornika Berta van Marwijka vijest očekivano nije oduševila: "Velik je ovo udarac našim ambicijama. Ruud je vrhunski igrač, a i njegove su ljudske kvalitete te iskustvo od neprocjenjive važnosti za momčad".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!