Nogomet

Aris remizirao s Boltonom

Ivana Strahija • ponedjeljak, 04.08.2008.
Aris remizirao s Boltonom
Foto: Sandro Donda

Grčki Aris, protivnik našem Slaven Belupu u predstojećem 2. pretkolu Kupa UEFA, odigrao je prijateljski susret s engleskim premierligašem Boltonom, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1.

Grci su danas ugostili Engleze u iznimno interesantnom susretu, koji je nakon tvrde igre u prvom dijelu u drugom ponudio mnoštvo uzbuđenja na Kleanthis Vikelides stadionu. Solidno popunjeno gledalište bez prestanka je navijalo za domaće nogometaše, a kao ponesene time, obje su ekipe igrale prilično natjecateljski i nimalo prijateljski. Tako treba reći da se u 90 minuta nakupilo oštrih startova i još više ružnih riječi te predincidentnih situacija, od kojih na sreću ni jedna nije prerasla u pravi sukob.

Već u 6. minuti engleski kapetan Kevin Nolan trese mrežu iza grčkog vratara Kelemena, no pogodak je poništen zbog prekršaja koji je prethodio zgoditku. Grci s druge strane prijete iz kontranapada zahvaljujući lakonogim napadačima, posebice Thiegu Gentilu, no posljednja linija obrane Boltona, Gretar Steinsson, Andy O'Brien, Gary Cahill i Jlloyd Samuel, dorasla je zadatku.

Kad već ne ide iz igre, možda ide s bijele točke, vjerojatno su mislili Grci, ali suci ostaju nepokolebljivi na pokušaj iznuđivanja penala Grka Thiaga Gentila. Sve do pred kraj susreta izmjenjuju se prilike pred vratima grčkog i engleskog vratara, da bi konačno u 81. minuti pao i gol koji je do tada "visio u zraku".

Izmjene u engleskim redovima pokazale su se punim pogotkom, kad je Dzemaili precizno nabacio za Nolana, koji pogađa prečku, no tu je spreman McCann koji iskorištava savršenu priliku da zatrese mrežu Grka. Ništa lošije izmjene nije odmjerio ni grčki trener, jer je Javito, koji je na terenu odmijenio neangažiranog Calvu, već u sudačkoj nadoknadi poravnao na 1:1.

Prijateljski susret: Aris – Bolton Wanderers 1:1 (0:1 McCan 81., 1:1 Javito 90.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!