Nogomet

"Želim zlatnu medalju"

Zoran Zdelar • utorak, 05.08.2008.
"Želim zlatnu medalju"
Foto: EPA

Nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Pekingu počinje već u srijedu nastupom nogometašica, a dan kasnije kreće i natjecanje nogometaša. Brazil je s Ronaldinhom jedan od favorita za titulu, a bivši najbolji igrač svijeta nada se zlatnoj medalji...

Peking ovog mjeseca ugošćuje neke od najpoznatijih nogometaša na svijetu. Prednjače Argentina i Brazil, koje mnogi i vide kao prve favorite turnira i očekuju od njih da se s Nizozemskom i Italijom bore za zlatnu medalju. Brazilac Ronaldinho nada se da će mu nastup na Olimpijskim igrama pomoći u vraćanju svoje karijere na stare staze slave, kako bi u svom prvom službenom nastupu za Milan bio u što boljem stanju.

"Fizički sam u dobrom stanju, a posebno me motivira to što možemo ući u povijesti u slučaju osvajanja zlatne medalje. Osvajanje zlata u nogometa na Olimpijskim igrama Brazilcima znači mnogo. Nema previše igrača kojima je pružena prilika nastupati na Olimpijskim igrama i zbog toga želim osvojiti zlatnu medalju", rekao je Ronaldinho brazilskim medijima.

Brazil je smješten u skupinu C skupa s Belgijom, Novim Zelandom i domaćinom Kinom. Ovog se četvrtka Brazilci u prvoj utakmici sastaju s Belgijom, a titula favorita je u tom susretu, jasno, na njihovoj strani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!