Ostali sportovi

Brazilski nogometaši mijenjaju dres

Antonija Pavlić • subota, 09.08.2008.
Brazilski nogometaši mijenjaju dres
Foto: Bruno Karadža

Ronaldinho i društvo u drugom će kolu olimpijskog turnira u Pekingu morati obući nove dresove, odlučio je Brazilski olimpijski odbor. Znak saveza koje OI ne dopuštaju, Nike nije maknuo sa dresova, te je sada primoran u Peking poslati novu inačicu...

"Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza, Ricardo Teixeira, prihvatio je naputak Brazilskog olimpijskog odbora, jer bi u suprotnom to moglo utjecati na organizaciju Olimpijskih igara 2016. godina, koju Brazil želi", stoji u priopćenju Brazilskog nogometnog saveza.

Sponzor njihove nogometne reprezentacije, Nike, sa dresa nije uklonio oznaku saveza, a budući da pravila Međunarodnog olimpijskog odbora zabranjuju isticanje obilježja saveza, Nike će po hitnom postupku u Kinu poslati novu garnituru dresova.

"Ponosni smo na naš dres, no ukoliko on šteti izgledima Brazila da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2016. godine, moramo to prihvatiti", rekao je glavni adut izbornika Dunge, Ronaldinho, aludirajući na brazilsku kandidaturu za organizaciju OI 2016. koja bi zbog spornog znaka pala u vodu.

Brazilci u Kini na krilima Ronaldinha, Diega i Pata traže put ka prvom olimpijskom zlatu u povijesti. Do sada su osvojili dva srebra (1948., 1988) i jednu broncu (1996.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!