arhiva

Vratite nam Dinamo

Dario Dodić • subota, 09.08.2008.

Počele su Olimpijske igre, imamo prvu medalju. Super. Vratimo se na važnije stvari - slijedi nam novo kolo HNL-a i utakmica koja bi slabo upućene zbunila, Croatia - Dinamo...

Tko je dužan lovu Igoru Cvitanoviću? Croatia? Dinamo? Nitko? Za koga će u dvoboju Croatije i Dinama navijati bivši predsjednik Croatije Zlatko Canjuga? Za koga igra Jasmin Agić? Kako se zovu navijači Croatije? Koje je boje more?

Nije vam jasan ovaj odlomak? Nije ni meni, ali je interesantno da kad se broje osvojena Prvenstva onda se Dinamo kiti Croatijinim perjem, a kada se broje penezi obveze prema najboljem strijelcu u povijesti kluba, onda on uopće nije imao ugovor s Dinamom. A najbolji strijelac kluba je. Kojeg kluba? Boli glava, zar ne? Sigurno ni Cviti nije lako.

Kakve sve to veze ima s Croatijom Sesvete? Ama baš nikakve, ali sam se prisjetio stare dobre Croatije i njihove himne Vivat Croatia. To su bili dani, kada se igrala Liga prvaka, kada bi se Šahtar dobio i u Donjecku i u Maksimiru.

A sada? Sada je realnost puna mreža u Donjecku i gubitak svake nade u Maksimiru. Možda se i varam, lopta je okrugla, bla bla. Šahtar je imao impresivan pripremni period, na svakoj poziciji imaju barem dvojicu jednako kvalitetnih igrača. A Dinamo? Dinamo se koncentrira na utakmicu protiv Croatije "koja je jako važna u ovom dijelu Prvenstva". Mo'š si mislit'. Jer ako ne daj Bože sad kiksaju protiv Croatije kako će uhvatiti priključak s vodećima, izgubit će svaku šansu za osvajanje naslova prvaka!

Da se prisjetite kako je to bilo kada je Dinamo (ili je Croatia?) igrao Ligu prvaka, slijedi jedan Youtube uradak. Eh da, imam i jedan zadatak za vas, prebrojite Brazilce u tadašnjoj Dinamovoj momčadi.

Malo sam odlutao, a zapravo sam namjeravao napisati prognozu HNL-a. Prošli tjedan nisam bio baš uspješan, iznenadio me Varteks (i udario po džepu), a bome nisam očekivao niti pobjedu Zagreba u Rijeci.

Croatia - Dinamo 1X
Kao prvo, Dinamo ne impresionira. Kao drugo, Dinamo igra najvažniju utakmicu sezone u Donjecku. Kao treće, Croatia je u prve dvije utakmice pokazala da je treba respektirati, ima iskusne igrače koji su igrali puno utakmica u 1. HNL, tako i u Croatiji, odnosno Dinamu (ma znate na koji klub mislim). Imaju iskusnog trenera i igraju vrlo kvalitetnu obranu. S druge strane, Dinamu nedostaju neki važni pojedinci, a i siguran sam da se neće baš pretrgati protiv Croatije, važnije je dobro odigrati u Ukrajini.

Inter - Rijeka X2
Često me tvrdoglavost koštala u životu, nadam se da neće i u ovom kolu HNL-a. Iako su odigrali užasno protiv Zagreba, vjerujem da su Riječani kvalitetniji od Intera. Makar, nije ni Inter loš, iako su sve glasnije priče o financijskim problemčićima u klubu. Očekujem pobjedu Rijeke, ali ću se ograditi s X2 čisto zato što Rijeka nije nimalo impresionirala posljednjih tjedana.

Cibalia - Šibenik 1
Šibenik je iznenadio u Zaprešiću i bio iznenađen u Šibeniku. Vrijeme je da sve dođe na svoje mjesto, da Šibenik počne gubiti u gostima, a da počne pobjeđivati kod kuće. Isto tako, vrijeme je da Cibalia postigne poneki pogodak u novoj sezoni...

Zadar - Osijek X
Najvažniji dio momčadi u Sportnet Manageru mi je iz Osijeka - dvojica braniča i vratar/kapetan Skender. Zato se nadam da će ova utakmica završiti s miroljubivih 0:0, iako realnost kaže da je Zadar doista favorit u ovom dvoboju. Drugim riječima, zanemarite ovu prognozu, smatrajte je više molitvom.

Varteks - Slaven Belupo 1
Slaven tipična domaćinska momčad, Varteks iznenađujuće dobro ušao u Prvenstvo. Slaven igra Uefu, Varteks igra kod kuće. Očekujem pobjedu Varteksa, iako ga ne volim jer me koštao para u prošlom kolu.

Zagreb - Hajduk 2
E pa nećete više. Iako moja kolegica Mihaela voli kada tipujem protiv Zagreba, jer im to navodno olakšava posao (dobili Rijeku), ne vjerujte tim pričama. Hajduk mi je zicer dana, zicer na kojeg ću istankirati nešto love i nadati se da se nisam bezveze navukao na ogromnih 2.60. Super, Zagreb nije toliko slab koliko sam mislio, ali nije ni Hajduk toliko loš koliko je loše počeo. Istina, Hajduk igra s Deportivom, ali to ću u ovom slučaju zanemariti i praviti se da nije istina...

Što se tiče Sportnet Managera, iskreno mi se ne da kreirati ligu i pozvati vas sve u nju pa ćemo početak Fanatik lige sačuvati za neke ljepše dane, dane u kojima će Osijek igrati kod kuće, dane u kojima će Mandžukić sigurno nastupati za Dinamo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!