Ostali sportovi

Amerikanke vratile primat

Antonija Pavlić • subota, 09.08.2008.
Amerikanke vratile primat
Foto: EPA

Odigrane su prve tri utakmice ženskog olimpijskog turnira u Pekingu. Sve su tri utakmice završile rezultatom 1:0, a bodove su ugrabile favoritkinje - Švedska, Njemačka i SAD...

Drugo kolo ženskog dijela olimpijskog turnira donijelo je čak tri 1:0 pobjede. Švedska je pogotkom Briggite Fischer pobijedila Argentinu 1:0 te ih tako gotovo izbacila iz tunira budući da su u 1. kolu posrnule od Kanade (1:2).

U Skupini F Njemačka je na Shenyang Olympic stadionu svladala Nigeriju, a jedini pogodak na utakmici postigla je Stegemann u 65 minuti. SAD je u skupini G teškom mukom pobijedila Japan, vrijednu je pobjedu Amerikankama podarila Lloyd u 27. minuti, donijevši im time i prijeko potreban mir u svlačionici nakon bolnog poraza od Norveške na startu turnira.

U utakmicama koje su odigrane kasnije istog dana Kanada i Kina su podijelile bodove (1:1). Golje za Kanadu postigla Sinclair dok je za Kinu pogodila Yuan Xu. Zanimljivo je napomenuti kako su golovi pali u razmaku od dvije minute. Kanada je u 34. povela da bi Xu već dvije minute kasnije utakmcicu vratila na početak.

Brazil je s lakoćom pobijedila Sjevernu Koreju (2:1) iako rezultat to neće jasno Odati. Strijelci su bili Daniela i Marta u 14. i 22. dok je za Sj. Koreju loptu u gol ugurala Ri Kum Suk.

U posljednjoj utakmici dana Norveška je pogotkom Melisse Wiik povela već u osmoj minuti te je prednost uspješno održala do kraja susreta čime je zasjela na čelo poretka ispred SAD-a, koji je u izravnom sučeljavanju u prvom susretu - dobila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!