Ostali sportovi

Petica Brazila, Kina bez šanse

Petar Plevnik • nedjelja, 10.08.2008.
Petica Brazila, Kina bez šanse
Foto: EPA

U prvom susretu drugog kola skupine C, nogometaši Brazila očekivano su lako svladali reprezentaciju Novog Zelanda i tako osigurali nastup u četvrtfinalu. U drugom susretu skupine Belgija je s 2:0 svladala Kinu, napravivši velik korak prema četvrtfinalu...

Novi Zeland - Brazil 0:5

Nakon priličnog neuvjerljivog izdanja i minimalne pobjede u prvom susretu protiv Belgije, utakmica protiv slabašnog Novog Zelanda bila je odlična prigoda Brazilcima da kineskoj publici pokažu djelić svog nogometnog umijeća. Novozelanđani su svoju mrežu držali netaknutom tek nešto više od tri minute, kada Anderson koristi zbunjenost obrane All Whitesa i dovodi Brazilce u vodstvo. Na novi pogodak 45 000 gledatelja čekalo je pola sata, kada Pato preciznim udarcem s desetak metara udvostručuje brazilsko vodstvo.

Publika je došla na svoje u 55. minuti nakon što Ronaldinho iz slobodnog udarca zabija za 3:0, da bi šest minuta kasnije novi igrač Milana iz 11-erca povisio na 4:0. Sudbinu Novog Zelanda u posljednoj minuti susreta zapečatio je Rafael Sobis pogotkom za konačnih 5:0, koji osigurava Brazilu nastup u četvrtfinalu.

Belgija - Kina 2:0

Već je susret protiv Novog Zelanda, u kojem su Kinezi uspjeli stići tek do boda, nagovijestio kako domaćini neće imati previše razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju nogomet, a potvrda takvih previđanja stigla je u susretu protiv Belgije, kojeg su Crveni vragovi bez problema riješili u svoju korist.

Belgijanci su u vodstvo stigli već u osmoj minuti preko Dembelea, a dodatan udarac Kinezi su doživjeli početkom nastavka kada najprije Wang Song u 53., a zatim i Zhi u 64. minuti zarađuju crveni karton. Brojčanu nadmoć Belgija je iskoristila u 79. minuti te pogotkom Mirallasa došla do konačnih 2:0.

U posljednjem kolu sastaju se Brazil - Kina te Novi Zeland - Belgija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!