Ostali sportovi

Misli okrenute prema Srbiji

Ivor Krapac • nedjelja, 10.08.2008.
Misli okrenute prema Srbiji
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti pokazali su ono čemu smo se i nadali u prvom nastupu na OI u Pekingu. Svjetski prvaci produžili su tradiciju pobjeda nad Talijanima, a s izuzetkom izjednačene prve četvrtine, bila je to čista rutina. Sve misli sada su okrenute drugom kolu protiv Srbije, tu bi mogla pasti odluka o prvom mjestu skupine i izravnom plasmanu u polufinale...

Zadovoljstvo, ali bez trunke euforije. Takvo raspoloženje vladalo je među hrvatskim vaterpolistima nakon očekivane pobjede nad Talijanima, a za bilo što drugo ni nema razloga - pravi posao tek slijedi.

Izbornik Ratko Rudić je za Sportske novosti kazao da je protiv Italije bilo "dobro", a kao loše istaknuo je nešto usporeniji ulazak u utakmicu: "Grč je bio rezultat impresioniranosti mladih igrača olimpijskim nastupom. To je uobičajena stvar, no dobro je da smo se mi iz toga dignuli brzo, uhvatili smo obranu i počeli gospodariti utakmicom. Mi ovisimo o obrani, napad je dobar i uvijek će zabiti svoju kvotu golova."

Drugo kolo donosi Srbiju, protiv koje će, dodao je Rudić, trebati pokazati još više: "Morat ćemo biti koncentriraniji i sigurniji u završnici, neće se smjeti dogoditi da nemamo rješenja jer i oni imaju odličnu obranu, a i Šefika na golu koji s tom obranom odlično igra. Ta utakmica nam je iznimno bitna, uspijemo li dobiti jednom nogom ćemo već biti u polufinalu, a to znači da smo na pravom putu. Zato sam rekao da je Italija bitna jer bez te pobjede ne bi bilo ništa."

Frano Vićan također je istaknuo da je trebalo vremena da se reprezentativci riješe startnog grča: "Početak je bio nervozan, što nije bilo neočekivano. Najviše smo respektirali to što nismo imali nikakav osjećaj nakon Malage. Ispalo je dobro, dobro igramo, mislim da ćemo protiv Srbije imati priliku igrati za polufinale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!