Ostali sportovi

Argentina prošla, Obala blizu

Goran Tomičić, Goran Markuš • nedjelja, 10.08.2008.
Argentina prošla, Obala blizu
Foto: EPA

U drugom kolu Skupine A Argentina je minimalnom pobjedom protiv Australije postala prvi četvrtfinalist Olimpijskog turnira. Jedini strijelac bio je Lavezzi. Na drugom susretu u skupini, Obala Bjelokosti je uspjela svladati reprezentaciju Srbije što ju je plasiralo na drugo mjesto koje će zasigurno u posljednjem susretu pokušati i zadržati…

Argentina - Australija 1:0

Argentina je imala mnogo problema s čvrstom obranom Australije. Messi nije iskoristio tri velike prilike i Australija je do 79. minute čuvala mrežu, a onda je Lavezzi preciznim udarcem donio četvrtfinale svojoj momčadi.

"Nakon dvije utakmice imamo tri postignuta pogotka. To možda ne zvuči dobro, ali moguće je postići i deset pogodaka pa ne proći u četvrtfinale. Dakle, jako sam zadovoljan i vjerujem u svoju momčad", izjavio je argentinski izbornik Sergio Batista.


Srbija – Obala Bjelokosti 2:4

Nakon loše predstave u prvoj utakmici koju su izgubili od trenutno vodeće momčadi Skupine A, Argentine reprezentacija Obale Bjelokosti samouvjereno je krenula u susret protiv Srbije iz kojeg su izašli kao veliki pobjednici i sa tri nova boda sa posljednje, četvrte pozicije skočili na drugo mjesto.

Već u trećoj minuti Sekou Cisse pogađa srpsku mrežu da bi 13 minuta kasnije Miljan Mrdaković vratio "milo za drago" i utakmicu doveo ponovno na početak. Nažalost za Srbe već u 24. minuti lopta nesretno pogađa Slobodana Rajkovića od kojeg se odbija u vlastiti gol.

Već na startu drugog poluvremena Obala Bjelokosti preuzima kontrolu u svoje noge da bi u 70. minuti Salomon Kalou pogodio suprotnu mrežu za 3:1 svoje momčadi. Nakon dvije obrane Vincenta Angbana lopta Đorđa Rakića nalazi put do mreže u 90. minuti i vraća tračak nade u oči srpskih reprezentativaca, no pritisak koji su pokušali nametnuti u posljednjim sekundama utakmice im se obija o glavu kada kapetan Obale Bjelokosti, Gervinho još jednom pogađa njihovu mrežu za konačnih 4:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!