Ostali sportovi

SAD i Nigerija na vrhu

Goran Tomičić, Goran Markuš • nedjelja, 10.08.2008.
SAD i Nigerija na vrhu
Foto: EPA

Nigerija je u drugom kolu Skupine B svladala Japan i zadržala izglede za prolaz skupine. Obinna i Anichebe su donijeli Nigeriji dva pogotka prednosti, a jedini strijelac za Japan je bio Toyoda. Susret SAD-a i Nizozemske donio je mnoštvo uzbuđenja i omogućio SAD-u ostanak na samom vrhu u poretku Skupine B…

Nigerija - Japan 2:1

U 58. minuti je Okoronkwo prošao po desnoj strani i ubacio za Isaaca, koji je namjeravao pucati iz okreta, no iz pozadine je stigao Obinna i s vrha kaznenog prostora je neobranjivim udarcem lijevom nogom donio prednost Nigeriji. Igrala se 74. minuta kad je Obinna s lijeve strane ubacio, a Anichebe je neobranjivim udarcem iz blizine povisio na 2:0.

Japan je uspio smanjiti pet minuta kasnije nakon što je vratar Vanzekin loše ispucao loptu, a Hiroyuki je uposlio Toyodu, koji je postigao prvi pogodak Japana na Olimpijskim igrama. Nigerija se u posljednjim minutama ipak obranila i sačuvala zasluženu pobjedu.


SAD – Nizozemska 2:2

Bolja igra na startu susreta rezultirala je ranim pogotkom Ryana Babela za nizozemsko vodstvo već u 16. minuti susreta. I dok se do kraja poluvremena pred vratima Brada Guzana nekoliko puta opasno prijetilo SAD-a se tek tri puta uspio ozbiljnije približiti suparničkom golu.

S početkom drugog poluvremena mogli smo vidjeti potpuno drugačiju sliku da bi se pritisak reprezentativaca SAD-a u 64. minuti, kada Sascha Kljestan pogađa suparnička vrata, napokon isplatio. Međutim, SAD nije tu stao i samo osam minuta kasnije Jozy Altidore pogađa za 2:1.

Drugi gol SAD-a ozbiljno je uzdrmao Nizozemce koji su se istog trena probudili i sve snage bacili u napad da bi u posljednjim sekundama Gerald Sibon pogodio za konačnih 2:2, rezultat koji je najbolji odraz igre koju smo mogli gledati tijekom 90. minuta ovog susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!