Ostali sportovi

Sanjo, što se dogodilo?

Maja Giljanović • nedjelja, 10.08.2008.
Sanjo, što se dogodilo?
Foto: Davor Sajko

Favorit iz prikrajka, u kuloarima se čulo uz ime Sanje Jovanović, svjetske prvakinje i svjetske rekorderke u 25-metarskim bazenima - Dubrovkinja je, međutim, zapela odmah u kvalifikacijama na udarnih u Pekingu joj 100 metara leđno...

Jovanović je 100-tku odradila u vremenu 1:01.30 - čak 74 stotinke sporije od osobnog i državnog joj rekorda - 1:00.64 koji bi je, pak, lansirao među 16 najboljih točnije na 14. mjesto.

21-godišnjakinja je ovako za 18. mjestom Brazilke Fabiole Moline (nedavne gošće upravo dubrovačkog Gruža) zaostala 30 stotinki. O dubini Sanjine discipline, pak, dovoljno govori da je u svojoj kvalifikacijskoj skupini Kirsty Coventry postavila novi olimpijski rekord (okruglo 59 sekundi) sa samo tri stotinke sporijim vremenom od svjetskog rekorda Natalie Coughlin (večeras četvrta s 59.69).

Upitana da prokometira utrku, Sanja je po izlasku iz bazena samo kratko procijedila: "Ne znam, ne znam" i probila se u svlačionicu.

Razočaran je vlastitim 24. mjestom na 100 leđno i Gordan Kožulj. 31-godišnjak je, kaže: "Očekivao svoj osobni rekord i plasman u polufinale, ali izgleda da sam pogriješio u pristupu. Prejako sam povukao na prvih 50 metara" (okrenuo je drugi, op. p.) "da bi u drugih doslovce puknuo".

Zagrepčanin je išao 55.05 - osobni mu je rekord 54.93 - a za kakvu-takvu utjehu, ni on mu ne bi dostajao za plasman među 16. Damiano Lestingi je, naime, polufinale izborio s 54.78.

Pljesak unatoč neprolasku dalje - 37. mjesto - zaslužuje, međutim, Dominik Straga. 20-godišnjak je na 200 slobodno postavio novi hrvatski rekord: "Zadovoljan sam nastupom, a još više rezultatom" te se osvrnuo na Europsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima u prosincu u Rijeci: "Prebacimo li ovo vrijeme u male bazene, imam garantirano finale, a dalje je sve moguće".

U sutrašnjim kvalifikacijama nastupaju Anja Trišić na 200 slobodno te Nikša Roki na 200 delfin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!