Ostali sportovi

"Velesile se dopingiraju"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 11.08.2008.
"Velesile se dopingiraju"
Foto: Davor Sajko

Utučena Sanja Jovanović i trener joj Dmitar Bobev svjesni su, kaže, da su "negdje fulali", ali umjesto dubljih analiza o svom nastupu na 100 leđno na kojima su navijači računali na medalju, a Dubrovkinja je ostala na 22. mjestu bez barem polufinala, hrvatska rekorderka traži odgovor u drugima...

21-godišnjakinja je, naime, sumnjičava: "Ovo su nevjerojatni rezultati. Čovjek ne može da ne posumnja jer ljudi su naprosto spremni na sve. Svašta se uzima i vjerujem da ima dopingiranih".

O imenima ni riječi, ali napominje: "Dopingiraju su velesile. Uspijeva im jer imaju zaleđe i to je prestrašno - drugog objašnjenja, međutim, nema - svjetski rekordi padaju kao na traci", zaključila je Jovanović.

Svjetski je rekord na njenih 100 leđno u polufinalu jutros oborila Kirsty Coventry - 58.77 - nakon što je dan ranije srušila olimpijski rekord (okruglo 59 sekundi).

Sanjin je, pak, ove sezone postavljeni hrvatski rekord poviše minute - točnije 1:00.64. Poboljšanje je u odnosu na nastupe i na OI u Ateni (1:02.47) i na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu lani (1:01.59), ali slabašan u vrhunskoj konkurenciji u kojoj 14 prvoplasiranih u kvalifikacijama odnosno 12 njih u polufinalu ide ispod njega.

Tim više što je Jovanović plivala još sporije - 1:01.30.

Svjetska prvakinja i svjetska rekorderka, ali na 50 metara i to u 25-metarskim bazenima protiv redom Coventry, Coughlin, Nakamure, Zujeve, Spofforth i Hoelzer koje su plivale ispod minute (Manaudou, Živanevskaja su također tu negdje) u trenutnim relacijama nažalost nema što tražiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!