Ostali sportovi

"Teoretski još nismo u polufinalu"

Ivor Krapac • utorak, 12.08.2008.
"Teoretski još nismo u polufinalu"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti napravili su važan korak prema prvom mjestu skupine B olimpijskog turnira u Pekingu. Pobjeda nad Srbijom, glavnim konkurentom za prvo mjesto u grupi, približila nas je željenom cilju u ovoj fazi natjecanja, što bi osiguralo izravan plasman u polufinale. Unatoč dominantnoj predstavi i uvjerljivoj pobjedi, izbornik Ratko Rudić ističe da posao još nije gotov...

"Počeli smo u grču, možda nas je to na neki način i pokrenulo. Trebao nam je izazov, a vodstvo Srbije od 3:1 to je i bio. Nakon toga smo okrenuli igru, promijenili neke stvari, postali agresivniji i sve je došlo na svoje. Možemo biti zadovoljni i igrom i pobjedom", kazao je izbornik Ratko Rudić za Sportske novosti nakon novih bodova i možda i ključnog koraka prema prvom mjestu skupine.

Slijede Nijemci, Amerikanci i Kinezi, redom suparnici koji ne bi smjeli iznenaditi aktualne svjetske prvake. Prvi su na redu njemački reprezentativci, u noći sa srijede na četvrtak u 3,30 po hrvatskom vremenu, a Rudić poziva na oprez uoči te utakmice. Nijemci su danas jedva izašli na kraj s Kinezima i s obzirom na prikazano, teško će do pobjede protiv brkate hrvatske vaterpolske ekspedicije, no izbornik je izdvojio nekoliko njihovih jakih aduta, vratara Tchigira, centra Narosku i Marca Politzea koji je, kaže, iskoristiv na nekoliko pozicija u momčadi.

Vezane vijesti

"Teoretski još nismo u polufinalu, no jako smo blizu", upozorava Rudić držeći svoju momčad budnom uoči preostala tri dvoboja u skupini, dodajući da iznenađenja ipak ne bi smjelo biti: "Vjerujem da ćemo izravno u polufinale."

Miho Bošković, službeno najbolji vaterpolist svijeta, bio je ljut kao ris nakon što je početkom druge četvrtine isključen s pravom zamjene, a kao razlog isključenja naveo je provociranje Aleksandra Šapića, najboljeg strijelca suparničke reprezentacije. Pobjeda je ublažila ljutnju, no Miho nije zaboravio.

"Sada sam dobro, no bio sam jako ljut. Napišite da je Šapić naprljaviji igrač koji postoji. U međusobnom koškanju ja sam izvukao deblji kraj, a ako su išli na to, dobro, makar nije lijepo. No, nisu znali da nemaju šanse", kazao je Bošković za Sportske nedugo nakon pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!