Ostali sportovi

"Prava pravcata noćna mora"

Maja Giljanović • utorak, 12.08.2008.
"Prava pravcata noćna mora"
Foto: Davor Sajko

Srebro na 50-ici u Ateni prije četiri godine, ali i šesti na 100 slobodno, Duje Draganja je na OI u Pekingu zauzeo krajnje razočaravajuće 34. mjesto i propustio se plasirati barem u polufinale 100-tke...

25-godišnjak se pred put u Peking nije razbacivao mega-najavama. U prognoze se nije želio upuštati i više je puta ponovio: "Jedino što od sebe zahtijevam je da pružim svoj maksimum, da isplivam osobni rekord i rekord Hrvatske". Upravo je u tome caka.

Svjetski je rekorder na 50 slobodno u 25-metarskim bazenima, naime, isplivao samo 49.49 što je 68 stotinki sporije od ove sezone na Europskom prvenstvu u Eindovenu isplivanog mu rekorda (48.81) i dovoljno za 34. mjesto od 64 sprintera među kojima je bilo i "utopljenika" poput Libijca Sofyana El Gadija (57.89).

"Ni u najgorim scenarijima nisam mogao zamisliti da ću ovako plivati. Pojma nemam što se dogodilo, ali u nečemu smo" (Duje i trener mu Mike Bottom, op. p.) "očito pogriješili. Je li u pitanju zagrijavanje, nedostatak tonusa u mišićima ili nešto treće, u ovom vam trenutku doista ne bih znao reći".

"U svakom slučaju ovo je bilo užasno, užasno loše", realno je prokomentirao Draganja.

Uoči Pekinga govorio je da mu aklimatizacija na raspored polufinala i finala koje su Kinezi prilagodili NBC-ju - Amerikanci su privilegij prime-timea platili oko 3.5 milijarde dolara - i po prvi put ih smjestili u jutarnje sate, nikako ne polazi za rukom, ali plivao je Duje kvalifikacije oko 19 sati po lokalnom vremenu. Odgovor, dakle, leži negdje drugdje.

14. su, međutim, kvalifikacije na njegovih 50m - danas je na okretu bio drugi s 22.88 - te napominje: "Što je tu je. Ostaje nam 50-tica pa neka se ponovi Atena".

Prije četiri godine je, naime, nakon svoju prve utrke (kvalifikacija štafete) također bio loš da bi potom izborio finala i na 100 delfin i na 100 slobodno i osobito na 50 slobodno na kojima je osvojio velebno srebro.

Ponovilo se...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!