Ostali sportovi

Nizozemska teško do četvrtfinala

Goran Tomičić • srijeda, 13.08.2008.
Nizozemska teško do četvrtfinala

Nizozemska je u posljednjem kolu skupine B pobijedila Japan s minimalnih 1:0 i izborila plasman u četvrtfinale. Prvo mjesto u skupini je potvrdila Nigerija pobjedom 2:1 protiv SAD-a...

Nizozemska - Japan 1:0

Nizozemska bi s pobjedom od dva pogotka prednosti bila sigurna u prolaz, no ovako je ovisila o rezultatu utakmice Nigerije i SAD-a. Bila je to loša predstava Nizozemaca, ali u drugom dijelu su ipak uspjeli podići ritam. Jedina prilika u prvom dijelu dogodila se u 44. minuti, kad se Sibon lijepo oslobodio čuvara, ali nije bio precizan.

U 49. minuti je iz slobodnog udarca zaprijetio de Guzman, a tri minute kasnije je opasan bio i Drenthe. Japan je u 60. minuti mogao šokirati favorita, no greda je zaustavila prekrasan udarac Morishige.

Utakmica je odlučena u 74. minuti, kad je Babel oboren u japanskom kaznenom prostoru, a Sibon je preciznim udarcem s bijele točke donio Nizozemskoj teško izborenu pobjedu. Oranje su tako na drugom mjestu završile natjecanje u skupini.

Ovo je prvo nizozemsko sudjelovanje na Olimpijskim igrama nakon 1952. godine. Zanimljivo je kako su Japan i Nigerija jedine momčadi koje u sastavu nemaju niti jednog igrača starijeg od 23 godine.


Nigerija - SAD 2:1

Pobjednik je bio poznat odmah nakon tri minute igre jer je američki branič Oroszo dobio izravni crveni karton zbog udaranja Okoronkwoa laktom u prsa. Nigerija je povela u 39. minuti. Ogbuke Obasi je lijepo pronašao Isaaca, a on je snažnim udarcem s desetak metara postigao važan pogodak.

Obina je pogotkom u 80. minuti otklonio posljednje dvojbe nakon što Nigerija nije iskoristila nekoliko jako dobrih prilika. SAD je u 88. minuti uspio smanjiti pogotkom Kljestana iz kaznenog udarca, no Nigerija je ipak sačuvala pobjedu i prvo mjesto u skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!