Ostali sportovi

Nesuđeni Dinamovac zablistao

Petar Plevnik • srijeda, 13.08.2008.
Nesuđeni Dinamovac zablistao

Posljednji susreti skupine C donijeli su potvrdu dva putnika u četvrtfinale. Brazil je protiv Kine lakoćom došao do treće pobjede, dok je Belgija minimalnom pobjedom protiv Novog Zelanda potvrdila drugo mjesto u skupini...

Kina - Brazil 0:3

Iako su njegovi izabranici uoči susreta s Kinom osigurali plasman u četvrfinale, brazilski izbornik Dunga poslao je na domaćine najjači sastav, uključujući i svoju prvu zvijezdu Ronaldinho. Upravo je novi član Milana najzaslužniji za vodstvo Brazilaca, nakon što je u 18. minuti jednim pasom izbacio iz igre cijelu obranu Kineza, a Diego zaobišao golmana i lakoćom doveo Brazil u vodstvo.

U nastavku susreta pozornost na sebe skrenulo je nesuđeno pojačanje Dinama, Thiago Neves. Veznjak Fluminensea najprije je u 69. minuti lijepim pogotkom iz slobodnog udarca udvostručio prednost Brazila, da bi deset minuta snažnim udarcem s ruba 16-erca isti igrač postavio konačnih 3:0.

Novi Zeland - Belgija 0:1

Bolju igru i terensku inicijativu Crveni vragovi okrunili su deset minuta prije odlaska na odmor kada Haroun u pogodak pretvara ubačaj De Mula iz kuta. Iovako male izglede Novozelanđana da se vrate u utakmicu dodatno je umanjio Daniel Ellensohn isključenjem u prvoj minuti nastavka. Do kraja susreta Belgijanci su preko Mirallasa i De Mula propustili prigodu doći do uvjerljive pobjede, no i ovih 1:0 im je više nego dovoljno za siguran prolaz među osam najboljih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!