Ostali sportovi

Brkajlije pikiraju Švabe

Hrvoje Vuković • srijeda, 13.08.2008.
Brkajlije pikiraju Švabe
Foto: Sandro Donda

Serija 8:1. Made in Croatia. To su vaterpolski LET3 napravili Srbima u drugom kolu i preokrenuli strah u prvoj četvrtini u divnu vodenu priču koja će sutra svoje stranice pisati preko njemačkih kapica. Svaka pobjeda vrijedi tri boda i zato Švabe moraju napustiti bazen uz tužan stisak ruke...

"Ovo je realnost, bolje ne možemo", požalio se legendarni vaterpolist Srbije Vlado Vujasinović nakon utakmice s Hrvatima. I rekao cijelu istinu u jednoj rečenici. Hrvati ponovno teroriziraju treći kamenčić od Sunca. Svjetsko zlato bio je samo udarac u rebra, sada svi čekaju aperkat i nokaut. Jedan, dva...sada slijedi tri. Nisu baš svi vjerovali u Rudićeve rečenice kako je EP samo priprema za "ono". Njegovo veličanstvo, Olimpijske igre. E pa, sad vjerujte.

Hrvati ponovno jašu. Srbi su svima otvorili oči. No, euforija je opasna. Nikamo to ne vodi. Osim u mrak, duboki mrak, koji će danas progutati Nijemce. A Švabe k'o Švabe, igraju koliko mogu, pa ako im se posreći, dobro. I zato koncentracija i naboj moramo kopirati iz susreta sa Srbijom. Brani im "djedica" Tchigir, najstariji čovjek na turniru, koji spada u sasvim solidne golmane, a među najopasnijima su centar Naroska i napadači Politze i Nossek.

OI, vaterpolo, 3. kolo, 14.8.

Skupina A:
Mađarska - Španjolska
Crna Gora - Grčka
Australija - Kanada

Skupina B:
HRVATSKA - Njemačka
Srbija - SAD
Kina - Italija

Nakon početnih 0/4 protiv Srba, igrača više bilo je milina za gledati. Na kraju 8/13. Ali, nije napad naš najjači adut. Kao i kod rukometaša i košarkaša, i brkonje tupe isto - obrana. Bacamo se na glavu za svaku loptu i to donosi bodove, četvrtfinale, polufinale...dalje ne smijemo. Jednog po jednog. Pa drugog. Pa trećeg. Dobijemo li i Nijemce, preostali su nam dosta neugodni Ameri koji su išamarali Italiju i Kinezi koji su tu više kao ukras nego stvarna prijetnja. Samo prvo mjesto vodi izravno u polufinale. A mi sve držimo u svojim rukama. Navinite satove u 3:30.

U drugoj utakmici u našoj skupini B, uzdrmana Srbija pokušat će dohvatiti barem drugo mjesto i samim time lakšeg protivnika u četvrtfinalu. S druge strane bazena čeka ih SAD, koji je spustio na zemlju Talijane i njihove snove o četvrtfinalu, bacivši ih u drugi razred svjetskog vaterpola. Ipak, Srbija je realno favorit i novi poraz upropastio bi njihove snove o medalji. U preostalom susretu u grupi Italija će nabijati gol razliku protiv Kineza.

Što se tiče skupine A, tamo se vodi mrtva utrka između Mađarske i Crne Gore koje su remizirale u prvom kolu, pa sada nabijaju što veću gol razliku protiv ostalih reprezentacija kako bi dohvatili prvu poziciju. Crnogorci će tako tražiti nove bodove protiv katastrofalnih Grka, a Mađari idu na neugodne Španjolce koji do sada imaju dvije pobjede i drže prvo mjesto. U preostaloj utakmici Australija će igrati protiv Kanade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!