Ostali sportovi

"Nemojte se kladiti na finaliste"

HINA • četvrtak, 14.08.2008.
"Nemojte se kladiti na finaliste"
Foto: EPA

Od četvero hrvatskih plivača koji su nastupili u današnjim kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Pekingu samo je Duje Draganja prošao dalje, ali sa neuvjerljivih 22.05 sekundi zauzeo je tek 12. mjesto na 50 metara slobodno.

"Nije ovo bio baš najbolji nastup, nešto nije štimalo i potkralo se nekoliko pogrešaka. Ali, još uvijek se nemojte kladiti kojih će osam plivača ući u finale", kazao je Duje o svom prvom nastupu u kojem brani srebro iz Atene.

Mario Todorović je bio nadomak polufinala na 100 delfin, no krivi tajming ulaska u cilj koštao ga je mjesta među 16 najboljih. Ipak, sa 52.26 sekundi oborio je četiri godine stari državni rekord Duje Draganje.

"Sretan sam zbog rekorda, ali i nesretan jer mi je krivi ulazak u cilj odnio polufinale. Oborio sam rekord s kojim je Duje bio čak sedmi u finalu Atene, a danas to nije bilo dostatno niti za polufinale. Što bih onda mogao reći? Sav rad se ipak isplatio, ali ću ipak s trenerom Perom Kuterovcem proučiti današnju utrku zbog ulaska u cilj", izjavio je Todorović.

U istoj disciplini Aleksej Puninski je sa 53.66 sekundi bio tek 47., ali je opravdanje našao u činjenici da mu je to prva olimpijska utrka u karijeri.

"Prvi puta uopće nastupam na Igrama, tu sam već 15 dana i možda sam ipak malo bio bez agresivnosti. Očekivao sam utrku ispod 52 sekunde, a ovaj rezultat isplivam bez problema na treningu. A prije OI sam mislio da sam u životnoj formi", kazao je razočarani Puninski, dok je još razočaranija bila Sanja Jovanović, koja je na 200 leđno bila sa 2:15.57 minuta bila tek 31. od 34 plivačice i sa sporijim vremenom negoli je plivala prije četiri godine u Ateni.

"Plivala sam bez osjećaja, loše, zapravo katastrofalno. To je dobra riječ za oono što sam ja plivala ovdje u Pekingu. Na 100 sam očekivala ulazak u finale i tu moram sada pronaći gdje sam pogriješila", kazala je Dubrovkinja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!