Ostali sportovi

Usprkos rekordu, Duje bez finala

Maja Giljanović • petak, 15.08.2008.
Usprkos rekordu, Duje bez finala
Foto: FaH

Olimpijska bronca iz Atene prije četiri godine Duje Draganja nije se uspio plasirati među osam najbržih sprintera svijeta...

25-godišnji je Splićanin srušio svoj i hrvatski rekord postavljen 2005. na Svjetskom prvenstvu u Montrealu (21.89) za četiri stotinke, ali je njegovih 21.85 dostajalo za peto mjesto u prvom polufinalu iza novog olimpijskog rekordera, bronce sa 100-tice Cesara Cielo Filha (21.34).

Nerealno je potom u drugom polufinalu bilo očekivati da će među ostalima i svjetski rekorder Alain Bernard i svjetski prvak iz Melbournea Ben Wildman-Tobriner ili barem petero njih ići ispod.

Olimpijski pobjednik na 100 metara, Francuz je s 21.54 osvojio prvo mjesto, a ispred svjetskog prvaka u 25-metarskim bazenima uvalili su se još i Ashley Callus, Roland Schoeman- Zadnje, pak, sedmo mjesto su podijelili su i finale izborili s 21.76 Amaury Levaux i Wildman-Tobriner.

Devet stotinki dijelilo je Duju od velikog finala, Gary Hall Jr. koji mu je u Ateni prije četiri godine za stotinkicu odnio naslov nije se na trialsima niti plasirao u Peking pa će svoju broncu - braniti i pokušati još više - samo trećeplasirani 2004., svjetski rekorder na 50 delfin, Schoeman.

Južnoafrikanac je, naime, s 21.74 izborio treće mjesto, a naš Duje dakle na koncu 10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!