Nogomet

Van Bommel se vraća u reprezentaciju

Antonija Pavlić • petak, 15.08.2008.
Van Bommel se vraća u reprezentaciju
Foto: Tomislav Pacak

Novi izbornik reprezentacije Nizozemske Bert van Marwijk, objavio je popis od 19 igrača koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu protiv Rusije sljedeće srijede. Među "sretnicima" se nalazi i otpisani Mark van Bommel koji je zbog svađe s Van Bastenom iz reprezentacije izbivao čak dvije godine.

Kapetan minhenskog Bayerna, ponovo se našao u krugu reprezentacije budući da ga je njegov punac, izbornik Bert van Marwijk pozvao za prijateljski susret s Rusijom koji je na rasporedu sljedeće srijede. Zbog sukoba s prijašnjim izbornikom, sada trenerom amsterdamskog Ajaxa, Marcom van Bastenom, Van Bommel nije igrao od SP-a 2006. kada je sukob kulminirao.

Van Bommel je od tada ostao čvrst u uvjerenju kako neće igrati sve dok Van Basten ne odstupi s klupe Oranja, a nakon što je to i uradio, Bayernov je igrač izjavio kako se želi vratiti pod okrilje nacionalne selekcije.

Protiv Rusije, novi izbornik neće moći računati na Edwina van der Sara i Ruuda van Nistelrooya koji su se nakon Eura oprostili od narančastog dresa, te Wesleyja Sneijdera koji se još oporavlja od ozljede koljena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!