Ostali sportovi

Amerikanska jahta u našoj luci

Hrvoje Vuković • petak, 15.08.2008.
Amerikanska jahta u našoj luci
Foto: Sandro Donda

Sve do sada odrađeno je perfektno. Bez milimetra potrošenih hrvatskih živaca. Nismo navikli, ali ne bunimo se. Ratko Rudić sastavio je mašineriju kojoj drugi tek trebaju naći manu. A nakon Italije, Srbije i Njemačke, svoju šansu u ranu zoru dobit će i Amerikanci...

Tablica

Skupina A:
1. Mađarska 5
2. Crna Gora 5
3. Španjolska 4
4. Australija 4
5. Grčka 0
6. Kanada 0

Skupina B
1. HRVATSKA 6
2. Srbija 4
3. SAD 4
4. Italija 2
5. Njemačka 2
6. Kina 0

Dugo nismo uživali u ovakvom vaterpolu s hrvatskim predznakom. Predugo. Na SP-u u Melbourneo smo iznenadili i sami sebe, ali ovdje, u Pekingu, s ovakvom igrom pišemo povijest. Obrana, igrač više, plivanje, uplivavanje, šut izvana, glava...milina. I zato se ne bojimo reći kamo idemo. Gore, visoko. Nije to bahatost, samo osjećaj s pokrićem. Italija, Srbija, Njemačka. Nikad lakše u povijesti. I sada Amerikanci za prvo mjesto u grupi i jednu pobjedu od medalje.

Kauboje naravno ne treba ismijavati. Odlični su plivači, imaju tog Jugaša Azeveda koji puca i iz svlačionice, tu je i bivši Mladostaš Jesse Smith, potom Powers. Ako ih krene šut, morat ćemo ginuti za pobjedu. Azevedo je sam pobijedio Kinu u prvom kolu, ispljuskali su i Italiju, no protiv Srba, koji su im stisnuli glavne šutere, nisu mogli ništa. Azevedo osam udaraca, nula golova. I tako se igra protiv njih. Prisiliti ih na isforsirane šuteve i sve to kažnjavati u napadu. Teško da ćemo im prodati koju kontru, plivaju fantastično, ali s igračem više smo ipak mi doma.

Četvrta pobjeda daje i četiri dana odmora, budući da preskačemo četvrtfinale u tom slučaju. Ukoliko Ameri ne polude protiv nas, vrlo vjerojatno ćemo za finale igrati protiv Crnogoraca, ali to je još neispričana priča. Za sada, brkovi i dalje rastu i ne misle stati.

U preostalim susretima u našoj skupini B, Njemačka će protiv Italije tražiti pobjedu kako bi se uključila u borbu za četvrtfinale, dok će Srbija priuštiti Kinezima novu vaterpolsku lekciju. U grupi A puno će toga biti jasnije nakon utakmice Španjolaca i Crnogoraca, a Mađari će novu pobjedu i put prema prvom mjestu tražiti preko Australije. U preostaloj utakmici i Kanada i Grčka su već ostale bez šansi za četvrtfinale, pa će igrati za prestiž. Ovim fijaskom Grci su ostali i bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rimu sljedeće godine.

OI, vaterpolo, 4. kolo

Skupina A:
Kanada - Grčka 4:50
Španjolska - Crna Gora 8:00
Australija - Mađarska 9:20

Skupina B:
Njemačka - Italija 3:30
HRVATSKA - SAD 6:10
Srbija - Kina 10:40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!