Ostali sportovi

Argentina i Nigerija u polufinalu

Ante Jukić • subota, 16.08.2008.
Argentina i Nigerija u polufinalu
Foto: EPA

Nakon što je nešto ranije to pošlo za rukom Belgiji i Brazilu, polufinale nogometnog turnira Olimpijskih igara osigurali su Argentina i Nigerija. Gaučosi su bili bolji od Nizozemske, dok je Nigerija nadvisila svoje afričke rivale, Obalu Bjelokosti...

Argentina - Nizozemska 2:1 (nakon produžetaka)

U najzvučnijem četvrtfinalnom dvoboju nogometnog turnira u Pekingu, Argentina je svladala Nizozemsku i tako osigurala polufinalni obračun sa svojim najvećim protivnikom, Brazilom.

Prvi pogodak na Shanghai Stadiumu gledatelji su morali čekati samo 14 minuta. Tada je Lionel Messi zatresao mrežu Oranje i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo. Iako su Gaučosi do kraja prvog poluvremena imali još nekoliko izglednih prilika za pogodak, na odmor se ipak otišlo s neriješenim rezultatom, budući da je za 1:1 u 36. minuti pogodio Otman Bakkal.

Veći dio drugog poluvremena protekao je u prilično nezanimljivoj igri, a najbolje smo prilike vidjeli u samoj završnici. Drenthe s jedne, i Messi s druge strane, propustili su donijeti pobjedu svojim reprezentacijama, tako da je utakmica otišla u produžetke.

Presudni trenutak susreta zbio se u posljednjoj minuti prvog produžetka, kada Messi sjajno proigrava Di Mariju, koji rutinski posprema loptu u mrežu.


Nigerija - Obala Bjelokosti 2:0

Četvrtfinale koje je ponudilo najmanje neizvjesnosti bio je susret afričkih rivala, Nigerije i Obale Bjelokosti. Nigerijci su sasvim zasluženo slavili s 2:0 i plasirali se u polufinale, gdje ih čeka Belgija.

Orlovi su do vodstva došli u samoj završnici prvog poluvremena, strijelac je bio Peter Odemwingie, a prolaz dalje potvrdio je Victor Obinna, pogotkom iz jedanaesterca u 81. minuti susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!