Košarka

I Giriček se vraća u Europu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 18.08.2008.
I Giriček se vraća u Europu
Foto: Dario Dodić

Prošle sezone jedini hrvatski igrač u NBA ligi Gordan Giriček, nastavio je trend prijelaza iz NBA lige u Europu ovog ljeta. Nije nikakvo iznenađenje zemlja u kojoj će Giriček nastaviti karijeru. Rusija, naravno...

Gordan Giriček narednih dana trebao bi postati novi igrač ruskog prvoligaša Triumph Ljubercija. Prema informacijama iz Rusije, Giriček je dogovorio sve detalje ugovora s Triumphom, u kojemu bi mu plaća trebala biti oko 2 milijuna eura po sezoni. Preostao je još samo potpis koji bi trebao uslijediti čim Giriček dohvati slobodno mjesto u zrakoplovu za Moskvu.

Giriček je prošle sezone igrao za Utah, Philadelphiju i Phoenix, a na kraju sezone postao slobodan igrač. Zanimanje za njega postojalo je i unutar NBA lige, ali i među nekim uglednijim europskim klubovima poput Unicaje i Panathinaikosa. No, ponuda iz Rusije bila je financijski najbolja i Giriček će ostaviti Roka Ukića jedinim hrvatskim igračem u NBA ligi, uz "polu-našeg" Andrewa Boguta.

Triumph Ljuberci je klub koji je prošlih sezona nastupao pod imenom Dinamo Moscow Region, a domaćin je u predgrađu glavnog ruskog grada. U novoj sezoni imaju visoke ambicije, a Giriček je tek jedna od kockica nove momčadi. Prije njega dovedeni su Srbin Nenad Krstić iz New Jersey Netsa, Amerikanci Marcus Goree iz CSKA i JR Bremer iz Spartak Vladivostoka, te Turčin Kerem Tunçeri iz Reala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!