Ostali sportovi

Kinezi platili, polufinale pobjeglo

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 18.08.2008.
Kinezi platili, polufinale pobjeglo
Foto: Sandro Donda

U posljednjem kolu po skupinama vaterpolskog turnira na OI, Hrvatska je bez problema razbila Kinu, no to nažalost nije bilo dovoljno za prvo mjesto. Zahvaljujući ostalim rezultatima zauzeli smo drugu poziciju te nas sada u četvrtfinalu čekaju Crnogorci...

Hrvatska - Kina 16:4 (4:0, 3:0, 1:1, 8:3)

OI, vaterpolo, 5.kolo, skupina B

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje 1, Vrdoljak 1, Kunac, Joković 3, Smodlaka 1, Đogaš 2, Marković 2, Barač 4, Hinić 2, Bošković, Pavić (5 obrana), trener: Ratko Rudić

Kina: Ge (9 obrana), Liang, Wu 2, Lijun, Li, Tan, Wang, Bin Li 1, Beaming Wang, Xie, Han 1, Yang Wang, Ma, trener: Minhui Wang

Igrač više: Hrvatska 7/8, Kina 3/7
Peterci: Hrvatska 1/1, Kina -

Hrvati su u bazen protiv Kineza već uskočili sa četvrtfinalom oko vrata. Nakon što su Srbi izgubili od Italije, SAD je s minimalnih 8:7 slavio protiv Njemačke i tako nam oteo prvo mjesto. Istina, Nijemci su u maloj drami postigli i gol za 8:8, no sudac je poništio gol zbog odugovlačenja izvođenja prekršaja. Rijetka i čudna odluka, no sami smo si krivi. Da smo pomeli pod s Amerikancima, što smo i trebali, sada bi pjevušili i gledali sapunice. Ovako, u četvrtfinalu nas čekaju Crnogorci koji su strahovali za treće mjesto protiv Australaca. Završilo je 5:5. A moglo je i drugačije.

Kinezi su od početka bili sporedni faktor u cijeloj priči, ali i to je trebalo odraditi. Krenuli smo maksimalno ozbiljno, poučeni američkom avanturom, a čast prvog paranja kineske mreže pripala je Andri Bušlji. Kinezi, nedorasli našima kako u obrani tako i u napadu, samo su mogli učiti od boljih. Vrlo brzo Zdeslav Vrdoljak zabio je za 2:0, a do kraja četvrtine na listi strijelaca pridružili su mu se Mile Smodlaka i Teo Đogaš.

Drugih osam minuta nije ponudilo ništa novo. Kinezi su pokušavali razveseliti svoje navijače bar jednim pogotkom, a naši su zabijali kad bi se sjetili. Prvo je Hinić na asistenciju Bušlje pogodio za okruglih 5:0, potom je naš centar izborio peterac kojeg je realizirao Barač, a 7:0 na poluvremenu postavio je ponovno Barač sjajnim iznenadnim šutom izvana.

Treća četvrtina bila je i naš najlošiji dio utakmice. Malo smo usporili, svjesni kako nema potrebe za luđačkim ritmom. Kinezi su to iskoristili i nakon jednog poništenog, postigli i regularan gol za 7:1, a sretni strijelac bio je Wu. S druge strane samo je Hinić bio precizan u ovih osam minuta te se u posljednju četvrtinu ušlo sa 8:1.

Naši su se u potpunosti razmahali do kraja, pa odmah na početku Marković i Joković dižu na 10:1. Domaćini dobijaju novu priliku za pogodak sa čak dva igrača više, a to koristi ponovno Wu, nakon čega slijede naša nova tri gola (dva Joković i Đogaš) za 13:2. Lagano opuštanje ponovno je rezultiralo protivničkim golom, Xie je pogodio za minus deset, a mi još jednom preko Markovića i dva puta Barača uzvraćamo trostruko za 16:3. Konačnih 16:4 postavio je Li. Ovim susretom igra u pješčaniku je završena, sada slijede veliki dečki. Prvi su na redu Crnogorci. U srijedu. U četvrtfinalu. Brkovi ne smiju pasti.

OI, vaterpolo, 5.kolo, skupina B:
Hrvatska - Kina 16:4 (4:0, 3:0, 1:1, 8:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!