Ostali sportovi

Očekivani rasplet

Goran Tomičić • ponedjeljak, 18.08.2008.
Očekivani rasplet
Foto: EPA

Kina je u finalu momčadskog dijela Olimpijskog turnira svladala Njemačku i postala olimpijski pobjednik. Broncu je osvojila Južna Koreja...

Kina - Njemačka 3:0

Prvi dvoboj je bio između Hao Wanga i Dimitrija Ovtcharova. Bilo je jasno kako je Kina veliki favorit, no samo četiri poena Ovtcharova u prvom setu su ipak iznenađenje. U nastavku meča je Nijemac uspio podići ritam igre, no Hao Wang je ipak bio bolji.

Lin Ma je potom igrao protiv Tima Bolla. Njemački igrač je u ovom dvoboju pružao nešto bolji otpor, no Kina nije mogla izgubiti olimpijsko finale u svojoj dvorani. Lin Ma je u prvom setu agresivnom igrom izborio tri poena prednosti i to je znao sačuvati. Drugi set je Boll odigrao gotovo savršeno, što je jedini način za borbu protiv Kineza i uspio je izjednačiti. No, treći set je Lin Ma odigrao iznimno borbeno i ostavio je Bolla na četiri poena. Posljednji set je bio samo rutinska potvrda novog boda Kine.

U igri parova su Kinu predstavljali Hao Wang i Ligin Wang, a za Njemačku su igrali Boll i Christian Suss. Nijemci su uspjeli uzeti prvi set, no više od toga nisu mogli. Kineski par je bio mnogo uigraniji, te Suss i Bol do kraja meča nisu uspjeli ugroziti slavlje Kine.

Hao Wang - Dimitrij Ovtcharov 3:0 (11:4, 11:8, 11:7)
Lin Ma - Timo Boll 3:1 (11:7, 11:8, 11:4, 11:7)
Hao Wang/ Ligin Wang - Christian Suss/ Timo Boll 3:1 (11:13, 11:5, 11:8, 11:7)


Južna Koreja - Austrija 3:1

Sang Eun Oh se u prvom dvoboju suprotstavio Werneru Schlageru. Iskusni Austrijanac je uzeo prvi set, no u drugom nije imao rješenja za ofenzivnu igru Eun oha. U trećem setu je Schlager imao nekoliko perioda dobre igre, ali to nije bilo dovoljno. Četvrti set je bio identičan prvom i Južna Koreja je povela.

Potom su za stol izišli Seung Min Ryu i Robert Gardos. Austrijski Mađar je s dramatičnih 14:12 osvojio prvi set, a Korejac u drugom setu nije očekivao Gardosovu agresivnost i već je bilo 0:2. Ryu se krajnjim naporom vratio u igru u trećem setu, no u posljednjoj dionici je ostao na tek pet poena i Austrija je stigla do izjednačenja.

U susretu parova su Jae Young Yoon i Eun Oh igrali protiv Gardosa i Weixinga Chena. Austrijski par (Mađar i Kinez) nije razočarao, ali Korejci su ipak bili bolji. Gardosova upornost je u prvom setu zadala mnogo problema favoritima, a u drugom setu su Austrijanci ipak lako pali. Treći set je bio jako zanimljiv, no sreća je otišla na stranu Južne Koreje za prednost 2:1.

Chen je u posljednjem dvoboju igrao protiv Min Ryua. Prvi set je bio vrhunska izmjena poena, ali Kinez ipak nije uspio. U nastavku Chen više nije igrao na svojoj razini i Chen je sa sigurnih 3:0 u setovima donio broncu Južnoj Koreji.

Sang Eun Oh - Werner Schlager 3:1 (10:12, 11:5, 11:8, 11:5)
Seung Min Ryu - Robert Gardos 1:3 (12:14, 8:11, 13:11, 5:11)
Jae Young Yoon/ Sang Eun Oh - Robert Gardos/ Wixing Chen 3:0 (11:8, 11:4, 13:11)
Seung Min Ryu - Weixing Chen 3:0 (11:9, 11:5, 11:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!