Ostali sportovi

Dramatična pobjeda Paović

Goran Tomičić • utorak, 19.08.2008.
Dramatična pobjeda Paović
Foto: FaH

Sandra Paović je u prvom kolu pojedinačnog turnira u sedam setova svladala Kineskinju Lay Jian Fang, koja nastupa pod australskom zastavom. Meč je trajao točno 60 minuta, a gledatelji su mogli uživati...

Lay je agresivno otvorila susret, a Paović u prvom setu nije imala odgovor na takvu igru. Kineskinja je uvjerljivo stigla do prednosti, no sve se ubrzo okrenulo. Paović je u drugom setu sjajno servirala, a u obrambenom dijelu igre je također bila dovoljno dobra za izjednačenje. Iduću dionicu je Kineskinja odigrala iznimno precizno, ali to ipak nije bilo dovoljno protiv sjajne Sandre Paović, koja je u završnici seta osvojila ključne poene za vodstvo 2:1.

Četvrti set je također bio neizvjestan, a presudila je malo bolja igra Lay u ofenzivi. Drama se nastavila i u petom setu, u kojem je zanimljiva završnica pripala sretnijoj Kineskinji. Lay je nakon vodstva 3:2 bila u velikoj psihološkoj prednosti i izgledalo je kako će Sandra završiti nastup u Pekingu. No, tada je naša igračica agresivnom igrom u šestom setu šokirala Kineskinju, koja nije uspjela uzeti više od četiri poena. O pobjednici je tako odlučio sedmi set, gdje je hrvatska igračica bila koncentriranija i izborila je plasman u drugo kolo.

Olimpijski turnir, 1. kolo
Sandra Paović - Jian Fang Lay 4:3 (5:11, 11:9, 12:10, 10:12, 12:14, 11:4, 11:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!