Ostali sportovi

Nigerija lako do finala

Goran Tomičić • utorak, 19.08.2008.
Nigerija lako do finala
Foto: EPA

Nigerija je u prvom polufinalnom susretu olimpijskog turnira s uvjerljivih 4:1 svladala Belgiju i izborila plasman u finale, gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja između Brazila i Argentine...

Olimpijski pobjednici iz Atlante su agresivnim pristupom otvorili utakmicu. U 12. minuti je Odemwingie pao u belgijskom kaznenom prostoru, ali sudac opravdano nije pokazao na bijelu točku. Belgija je tri minute kasnije mogla povesti, no Mirallas je u dobroj prilici pucao kraj gola.

Adefemi je u 17. minuti iskoristio loše ispucavanje belgijskog vratara i iz blizine je donio Nigeriji zasluženu prednost. U 22. minuti je Belgija imala još jednu dobru priliku, ali je Verthonghen s vrha kaznenog prostora pucao preko gola. Potom je pao ritam igre i do završnice prvog dijela nije bilo novih prilika. Utakmica je mogla biti riješena u 35. minuti, kad je Okoronkwo krenuo sam prema vratima, ali je pucao pored gola. Dvije minute prije kraja prvog dijela je Belgija odigrala opasnu kontru, ali Bailly ipak nije morao intervenirati nakon udarca Mirallesa.

U drugom poluvremenu je prvu priliku imala Belgija, ali je Vanzekin u 53. minuti sjajno zaustavio dva pokušaja Harouna. Nigerija je šest minuta kasnije ipak povisila prednost, kad je Obasi iskoristio nesigurnost belgijske obrane i rutinski svladao nemoćnog Baillya. Sve dvojbe je u 62. minuti mogao otkloniti Anichebe, ali je promašio prazna vrata.

Belgijska mreža se opet tresla u 71. minuti nakon što je Obasi prekrasnim udarcem s tridesetak metara postigao svoj drugi pogodak. U 78. minuti je Okonkwo lijepim udarcem iz daljine okrunio sjajnu akciju Nigerije za vodstvo 4:0. Ciman je dvije minute prije kraja postigao počasni pogodak Belgije.

Olimpijske igre, polufinale
Nigerija - Belgija 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!