Ostali sportovi

Kanađani se bude, Grci lako

Ivana Jurica, Tea Lokas • srijeda, 20.08.2008.
Kanađani se bude, Grci lako

Osim onih glavnih, utakmica četvrtfinala, igraju se tu i one za poredak od sedmog do 12. mjesta. Talijani su svoj dio posla obavili pobjedom nad sve boljim Kanađanima, dok slična borba očekuje još i Grke protiv kineskih ratnika...

Kanada - Italija 11:13 (1:4, 3:2, 3:3, 4:4)

Kanada još uvijek traži svoju prvu pobjedu na Igrama, a ovaj put je bila najbliže konačnom cilju. Utakmica za poredak od sedmog do 12. mjesta donijela je novi poraz Kanađana od Italije, što je Italiji donijelo mogućnost uzdizanja plasmana u sljedećoj utakmici, koju će odigrati protiv Australije.

Talijani su susret započeli agresivnije nego što su odigrali preostalu većinu utakmice. U prvoj četvrtini bilo je 4:1 za Talijane koji su, opustivši se, stali na kočnicu od druge četvrtine do kraja susreta. Pravdu je dijelio dvojac Ni - Rak, kinesko - hrvatska kombinacija sudačkog para.

Polovica inače nerazdvojivog para Graham - Feltham, koji uvijek izvuku na svoja leđa kanadsku igru, odradila je posao po običaju (Graham 4), dok je Feltham zakazao ubacivši tek jednom. Grahamu se ovaj put s doprinosom od dva pogotka pridružio Nathaniel Miller. Na strani Talijana najuspješniji je bio Leo Sottani koji je tri puta bio precizan.

Grčka – Kina 13:8 (3:1, 4:4, 2:0, 4:3)

Pobjedom za Kinom vaterpolisti Grčke još u borbu za sedmo mjesto, dok će domaćini Kinezi u borbu za 11. poziciju. Nije bilo velike dileme u susretu. Grci su od samog početka utakmice krenuli vrlo dobro, poveli su s 4:1 početkom druge četvrtine. Kina je pogotkom Lianga s igračem više došla do 4:3, ali Grci vrlo brzo ponovno odlaze na plus četiri (7:3).

Najveće vodstvo Grci su imali tri minute prije kraja posljednje četvrtine kad su vodili 13:6. No, do kraja su Kinezi pogocima Xie Junmina i Li Juna smanjili na 13:8. Najefikasniji u grčkim redovima bili su Ntoskas s četiri i Afroudakis s tri pogotka, dok je za domaćine s tri pogotka najbolji bio Xie Junmin.

Grci će igrati protiv Njemačke, dok Kineze, u borbi za 11. mjesto, očekuje Kanada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!