Ostali sportovi

"Bila su to Božja prsa"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.08.2008.
"Bila su to Božja prsa"
Foto: EPA

Argentina je u polufinalu olimpijskog turnira deklasirala Brazil sa 3:0, a prvi je pogodak, prsima, koji je preusmjerio utakmicu, postigao napadač Atletico Madrida Sergio Aguerro...

"Jako sam sretan zbog pogotka, loptu sam u gol ugurao prsima. Bila su to Božja prsa.", rekao je Aguerro furajući se na Maradonin gol rukom Englezima u Meksiku 1986. godine koji je jedan od najboljih svjetskih nogometaša kasnije nazvao golom "Božjom rukom".

Maradona je utakmici svjedočio uživo, na tribinama pekinškog stadiona. Tom je prigodom izjavio kako nikada nije vidio Brazil u tako lošem, defenzivnom izdanju, usput apostrofirajući Ronaldinha kao jedinu svjetlu točku Carioca. "Argentina je jednostavno bila bolja baš na svakom dijelu igrališta", što mi ostali tako baš i nismo doživjeli.

Brazil je u prvom poluvremenu bio za nijansu bolji sve do Aguerrovog "slučajnog" gola, kada je na ubacivanje Di Marije utrčao i prsima loptu spremio u mrežu. Taj je gol sve okrenuo i Brazil u nastavku nije bio pravi.

Mali zeleni se nakon pobjede pridružio slavlju u svlačionici, a jedno je vrijeme, čak, predvodio pjesmu. Aguerro se nije pridružio slavlju budući da je odmah morao na doping kontrolu. "Šteta, nisam bio prisutan. Čuo sam kako Diego vodi pjesmu iz svlačionice. Nema veze, glavno da smo prošli u finale. I da smo pobijedili Brazil, naravno.", rekao je Kun koji je nadimak dobio po kratkonogom liku iz kineskih crtanih filmova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!