Ostali sportovi

Srbima se isplatila kalkulacija

Ivor Krapac • srijeda, 20.08.2008.
Srbima se isplatila kalkulacija
Foto: Kristijan Komarica

Biranje trećeg mjesta u skupini prvog kruga i odlazak na četvrtfinalni ogled sa Španjolcima pokazalo se kao dobar odabir vaterpolista Srbije. Španjolski reprezentativci nisu im bili ozbiljnija prijetnja...

Prvi dio odabranog lakšeg puta prema plasmanu u finale Srbija je obavila bez većih poteškoća, s četvrtfinalnih 9:5 protiv Španjolaca. Prva četvrtina otišla je na stranu španjolskih vaterpolista, uz pogodak Felipea Perronea za 1:0 nakon tog dijela igre, no već do poluvremena, s dva gola Duška Pijetlovića, Srbi su sve okrenuli u svoju korist i otišli do uvjerljivog vodstva od 5:2.

U trećoj četvrtini prednost je narasla na četiri razlike, 6:2 i 7:3, a kao "točka na i" pobjede izabranika Dejana Udovičića stigao je bijeg do pet pogodaka prednosti u posljednjih osam minuta. Završilo je s četiri razlike, Španjolci se u posljednje tri četvrtine jednostavno nisu mogli oduprijeti favoriziranom suparniku.

Duško Pijetlović vodio je Srbe s četiri pogotka i samo dva promašena šuta, dok su Aleksandar Ćirić i Vladimir Vujasinović dodali po dva gola. Vrijedi dodati i 11 obrana (11/16) Slobodana Sora, ali i užasan dan, šut 0/8, teško ukrotivog Aleksandra Šapića. Španjolce je s dva pogotka vodio Guillermo Molina, no ni njegov šut nije bio baš za pohvalu, samo 2/7.

Srbija će u petak u polufinalu igrati protiv SAD-a, reprezentacije koju su prije šest dana u prvom krugu svladali s 4:2.

OI, četvrtfinale: Srbija - Španjolska 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!