Ostali sportovi

Ilčenko maraton, Du Toit 16.

Maja Giljanović • srijeda, 20.08.2008.
Ilčenko maraton, Du Toit 16.
Foto: EPA

Larisa Ilčenko osvojila je 10 kilometara dugačak plivački maraton, ali 16. mjesto Natalie du Toit podviga je vrijedan rezultat...

24-godišnjoj Du Toit koja je na otvaranju OI imala čast nositi južnoafrički stijeg je, naime, prije sedam godina zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći amputirana lijeva noga što je, međutim, nije spriječilo da nastavi s treninzima i ostvari svoj olimpijski san.

Du Toit je za pobjednicom zaostala minutu i 22 sekunde, ali kaže: "Sama činjenica da sam ovdje ispunjava me ponosom. Divno bi bilo osvojiti medalju, ali ne možemo svi biti najbolji. Sigurna sam, međutim, da će moj nastup na OI dati nadu i ostalima - sam moto Igara je "Nemoguće ne postoji", a ja sam najbolji primjer da predaje što god vam se dogodi ne smije biti".

Komplimentirala joj je i olimpijska pobjednica Larisa Ilčenko: "Nevjerojatno je snažna i hrabra i bilo bi divno kad bi joj se mogla uručiti zasebna medalja. Bez sumnje je zaslužila pljesak i divljenje sviju".

Ruskinja se, pak, peterostruka uzastopna svjetska prvakinja na 5km i trostruka na 10km, tri kruga u Rowing-Canoe Parku uglavnom držala postrance na trećem mjestu da bi u zadnjih 50 metara sprintom osvojila naslov ispred Britanki Keri-Ann Payne i Cassandre Patten.

Legendarna Edith van Dijk - šesterostruka svjetska prvakinja, ali i rekorderka našeg "Faros Maratona" u Starom Gradu na Hvaru, osvojila je 14. mjesto.

10 kilometara, Ž:
1.ILČENKO (Rusija) 1:59.27
2.Payne (Velika Britanija) 1:59.29
3.Patten (Velika Britanija) 1:59:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!