Ostali sportovi

Brazilke se pridružile Amerikankama

Sanja Čalić • četvrtak, 21.08.2008.
Brazilke se pridružile Amerikankama
Foto: EPA

U atraktivnom prvom polufinalnom dvoboju Amerikanke su sjajnom igrom i bez izgubljenog seta porazile Kubu te postale prvim finalistom turnira. Baš kao ni Amerikanke, ni Brazilke nisu u svom prolazu u finale izgubile set, iako su Kineskinje u prva dva seta pružale vrlo jak otpor...

Kuba – SAD 0:3 (20:25, 16:25, 17:25)

Vrlo atraktivan meč ponudio je polufinalni dvoboj Amerikanki i Kubanki. Nakon izjednačenog početka susreta SAD je iskoristio greške svojih protivnica i poveo 6:8, no tehnički time – out dobro je došao Kubankama da poslože svoje redove. Ipak, to nije dugo potrajalo, već su Kubanke nastavile poklanjati poene i griješiti, posebice na servisu gdje su u prvom setu imale čak sedam pogrešaka.

Mnogo su boljom igrom krenule Kubanke u drugi set i povele 4:2, no Amerikanke su pojačale obranu i velikom serijom 6:0 utabale si put prema osvajanju drugog seta, u čemu su ih predvodile Scott – Arruda i Haneef – Park. Kuba nije uspijevala organizirati svoju igru i izgledala je prilično nemoćno, uz tek poneki bljesak Ruiz ili Sanchez, a sve dobro što je napravila poništila bi greškama. S takvom Kubom na drugoj strani terena Amerikanke nisu mogle prokockati veliko vodstvo od 2:0 u setovima i zasluženo su na kraju slavile.


Kina – Brazil 0:3 (25:27, 22:25, 14:25)

Mnogo neizvjesniji meč donijelo je drugo polufinale. Brazilke, koje na turniru nisu izgubile niti set, a kamoli meč, suvereno su prošle u finale. Iako su Kineskinje vrlo dobro otvorile meč i povele s 5:1, Brazilke su ubrzo rezultat dovele u egal, a potom i osvojile vrlo izjednačen set u kojem je Kina pružala i najveći otpor.

Za razliku od prvog seta, Brazilke su u drugom od samog početka kontrolirale rezultat, čemu je umnogome pridonio i njihov vrlo uspješan blok, a Steinbrecher i Castro bile su u svojim napadima nezaustavljive za Kineskinje. Nakon što je Brazilu pripao i drugi set, igra kineske ekipe počela se pomalo i raspadati, a njihove sve brojnije greške na najbolji su način kaznile Brazilke i plasirale se u finale turnira gdje će se za zlatnu medalju boriti s Amerikankama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!