Ostali sportovi

Pobijedio leukemiju i osvojio OI

Maja Giljanović • četvrtak, 21.08.2008.
Pobijedio leukemiju i osvojio OI
Foto: EPA

Nizozemac Maarten van der Weijden pobjednik je inauguralnog na Olimpijskim igrama 10 kilometara dugačkog plivačkog maratona - 27-godišnjak je slavio sa sekundom i pol prednosti ispred Britanca Davida Daviesa...

Brončanog na 1500m u Ateni prije četiri godine, brončanog na SP u Melbourneu lani i srebrnog na EP u Eindhovenu ovog ožujka, Van der Weijden svjetski prvak iz Seviile na 25 kilometara je nadmašio u zadnjim zamasima sprinta, a broncu je dvije sekunde iza osvojio svjetski prvak na 5km, Nijemac Thomas Lurz.

2.05m visokom Van der Weijdenu je 2001. dijagnosticirana leukemija, vratio se nakon presađivanja matičnih stanica dvije godine poslije i iz sezone u sezonu bilježi sve bolje rezultate: "Bolest me naučila da svemu u životu prilazim korak po korak - ležeći, naime, u bolničkoj postelji u bolovima i bez snage, ne razmišljate o sljedećem tjednu ili mjesecu. Fokusirate se samo na ono što je sad".

Prvi favorit utrke, Rus Vladimir Djačin - dvostruki uzastopni svjetski prvak i 30. ovog mjeseca u Starom Gradu gost našeg "Faros Maratona" na kojem brani naslov pobjednika - s 12. je mjesta diskvalificiran zbog nesportskog udaranja 500-njak metara prije kraja.

10 kilometara, M:
1.VAN DER WEIJDEN (Nizozemska) 1:51.51.6
2.Davies (Velika Britanija) 1:51.53.1
3.Lurz (Njemačka) 1:51.53.6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!